Abonnementen Hoogeveen

Tarieven 2016 en 2017 Hoogeveen

In de bibliotheken in de gemeente Hoogeveen zijn de volgende abonnementen verkrijgbaar:

0 t/m 18 jaar

Onbeperkt lenen, maximaal 10 reserveringen tegelijk   gratis
19 en ouder:
Basis-abonnement

125 leenstrippen per jaar, maximaal 2 reserveringen tegelijk     €50,50*
Groot abonnement

Onbeperkt lenen en reserveren + dubbele uitleentermijn + inleverattendering per e-mail    € 62,-*
Maandabonnement

20 leenstrippen, 1 maand geldig   €10,00
Duplicaat

Vervangende pas   € 5,00
De Digitale Bibliotheek Keuze uit duizenden e-books,
leen elke 3 weken 10 e-books tegelijk,
E-books onbeperkt verlengen

*Bij betaling met automatische incasso geldt een korting van € 2,50

Lenen en verlengen

Je kunt per keer zoveel lenen als je wilt, tot het maximum aantal items van je abonnement is bereikt. Hoeveel je hebt geleend, wordt bijgehouden op de uitleenbon. Je kunt dit ook nakijken door in te loggen op de website. Een verlenging telt ook als een uitlening en wordt afgetrokken van het totaal aantal items. Verlengen kan maximaal twee keer, mits het te verlengen materiaal niet gereserveerd is. Niet gebruikte uitleentegoeden vervallen aan het einde van de abonnementsperiode. Zie voor meer informatie bij Verlengen.

Lenen en terugbrengen bij álle bibliotheken in Drenthe

Het abonnement is geldig bij alle bibliotheken en bibliobussen in Drenthe. Je kunt dus lenen en terugbrengen bij elke (mobiele) vestiging binnen de provincie.

Contributieperiode

Je wordt lid voor de periode van 1 jaar (m.u.v. het maand- en toeristenabonnement). Wanneer je bijvoorbeeld in april lid wordt, loopt het abonnement tot 1 mei van het volgende jaar. Daarna kun je maandelijks opzeggen, dat kan per e-mail, brief, telefoon of in de bibliotheek.
Gedurende het abonnementsjaar kun je een basis-abonnement omzetten naar een groot-abonnement. Wijzigen van een groot-abonnement in een basis-abonnement is alleen mogelijk als de nieuwe contributieperiode ingaat.

Lenen bij de Openbare Bibliotheek Groningen

Ben je lid van een bibliotheek in de provincie Drenthe, dan kun je tegen een gereduceerd tarief een basisabonnement of een Martini-basisabonnement nemen. Je kunt ook met een (extra) gratis abonnement alleen studieboeken lenen tegen een kleine vergoeding per boek.

Bij inschrijving moet je een persoonslegitimatie meenemen en wordt een contante betaling (je kunt ook pinnen) gevraagd. Dit geldt ook voor het eenmalig lenen.

Kijk op site van de Openbare Bibliotheek Groningen voor de mogelijkheden en tarieven.

Gastlenen: bibliotheekleden kunnen n u in heel Nederland lenen

Kijk hier voor uitgebreide informatie: gastlenen