Meet gratis je bloeddruk

19 mei 2022, van 11:00 tot 17:00 | Elke week

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Veel Nederlanders voelen zich gezond terwijl ze toch een hoge bloeddruk hebben. Tijdens de Mei Meet Maand kun je bij de Bibliotheek Hoogeveen daarom gratis je bloeddruk meten.

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kun je in de maand mei elke donderdag*, en vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag* van 11.00 uur tot 16.00 uur onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf je bloeddruk komen meten bij de Bibliotheek Hoogeveen.

Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kan je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kun je zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. De Bibliotheek Hoogeveen ondersteunt deze oproep van de Hartstichting. Tijdens de Mei Meet Maand kunnen mensen hier onder begeleiding hun bloeddruk meten. Het meten is gratis.

*De meetpunten zijn op elke donderdag, vrijdag en zaterdag in de maand mei, m.u.v. donderdag 5 mei, zaterdag 7 mei en donderdag 26 mei.