U!TdagenD Hoogeveen

3 september 2022

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Tamboer, Het Podium, Bibliotheek Hoogeveen, Scala Centrum voor de Kunsten en de Vrienden van De Tamboer openen het culturele seizoen geheel volgens traditie met U!TdagenD Hoogeveen.

Laat je tijdens deze gezellige dag verrassen door bijzonder straattheater, muziekoptredens en kindertheater. Dit jaar vindt U!TdagenD plaats op het Tamboerplein, rondom het Museumlaantje en in de Beeldentuin. Het middagprogramma is helemaal gratis. Voor het avondprogramma in de Beeldentuin heb je wel een toegangskaart nodig.

Tamboerplein

Geniet van sprankelend straattheater op het Tamboerplein. Een startschot, ronkende motoren, wervelend commentaar: met fraaie Classic Car boliden brengt TukkersConnexion een ode aan de automobielhistorie. Pas maar op, je bent zomaar onderdeel van de pitstop, waar de champagne vloeit, banden worden gewisseld en er wordt gedanst: alle remmen los!

Even verderop ontmoet je Hendrik van Craie de Trottoir. Met slechts een koffer en een paar stukjes stoepkrijt vermaakt hij jong en oud met mime en clownerie. De Rode Lantaern is een nostalgische verschijning met een verrassend modern geluid: de ouderwetse speelman is terug als eenmansorkest.

The Time Machine Travellers maken het onvoorstelbare mogelijk: wees getuige van hun tijdreizen via de speciale timeviewers en reis mee naar het verleden en de toekomst. Even verderop beland je in de vrolijke straattheatershow Fifi, van Het Wandelend Huis. Fifi en Camilla reizen de wereld rond met hun circusact.

Welkom in de Circus Factory! In deze gezellige workshop leer je rijden op een eenwieler, koordlopen, bordje draaien, jongleren met ballen, ringen en kegels en nog veel meer. Ben jij een getalenteerde circusartiest in de dop?

Beeldentuin

Op het hoofdpodium in de Beeldentuin spelen tussen 11.00 en 16.15 uur diverse muzikale acts. Ondertussen kijk je ook de ogen uit bij de dansoptredens in de Beeldentuin. De dansers van TopFit, Dance Centre en Scala uit Hoogeveen lossen elkaar af op ‘de vloer’. Ze geven demo’s van streetdance- en hiphopstijlen. Een energie explosie!

Orkestvereniging Hoogeveense Harmonie bewijst dat een harmonieorkest alle genres muziek kan spelen! Deze middag brengt het concertorkest vooral lichte en herkenbare muziek. Een voorproefje van het Grand Gala Classique dat op 12 november aanstaande te beleven is in Theater De Tamboer. Die avond treedt het orkest samen op met musicalster René van Kooten en het klassiek pianoduo Martijn en Stefan Blaak.

Laat je meevoeren door de klassieke muziek van het Scala strijkorkest Hellen Hoorn en fluitiste Esmée de Haan. De Musical Entertainment groep zingt favorieten uit het musicalrepertoire. Je hoort onder meer nummers uit Grease en The Greatest Showman.

The Fortunate Sons geven een voorproefje van hun concert in De Tamboer op zaterdag 22 oktober. Centraal staat 50 jaar rock-‘n-roll met de allergrootste hits van Creedence Clearwater Revival. Je waant je bij John Fogerty & co.

Podium Museumlaantje

Een swingende aftrap van je zaterdag. Scala Big Band onder leiding van Gerard Gerrits trakteert op een selectie bekende nummers uit het jazzrepertoire. Solisten zijn zangeres Linda Molenkamp en saxofonist Wim Koopman. Hippe Gasten maakt met gierende gitaren en pompende drums rock voor kinderen. Welkom in de wereld van muzikale stunts, crowdsurfen en Koning van de dansvloer. Komkommermaarbij!

Scala Musicalgroep Hoogeveen zingt de leukste liedjes uit Shrek de Musical. De 25-jarige Amerikaans-Nederlandse singer-songwriter Julia Zahra was op 18-jarige leeftijd de jongste winnares van the Voice of Holland. Ze geeft een voorproefje van haar soul-pop-liedjes, die ze ook op het Singer-songwriter Festival op 18 februari in De Tamboer ten gehore brengt.

Museumlaantje

In de tuin rondom het Museumlaantje zijn er tussen 11.00 en 17.00 uur doorlopend leuke activiteiten. Verwonder je over de prachtige creaties van ballonkunstenaar Jeroen van der Linden. Misschien ken je hem van het tv-programma Blow Up.

Breng een bezoekje aan Ruth’s Theaterhut, waar Dino zich verveelt. Al jaren. Eeuwen. Is het uitgestorven in Dinoland? Of lijkt dat alleen maar zo? Als je je fantasie gebruikt bij Het Pretkwartet in Dinoland kan er een heleboel, behalve je vervelen.

Wil je lekker de handen uit de mouwen steken? In Scala’s Vakantie Atelier liggen verf, kwasten, houtskool en klei klaar. Leef je uit bij Lotte en Jacomijn. Maak een kunstwerk van jouw mooiste vakantieherinnering of creëer samen met je vrienden of familie een groepsschilderij. Ook altijd een succesnummer: de graffitiworkshop van de urban arts afdeling van Scala. Hoe leuk is het om met verfspuitbussen jouw eigen kunstwerk te maken?

Geloof jij dat sprookjes bestaan? Na U!TdagenD vast wel, want je kunt er op foto met verschillende sprookjesfiguren. Even lekker bewegen? Zoek het springkussen op. En wil je weleens een ander gezicht? Laat dan je snoet schminken!

In The Great Holiday Escape ervaar je hoe het is om vast te lopen in taal. Stap jij de escape caravan binnen voor een mini-vakantie?

Bibliotheek: The HQ-6 Digital Experience

Wees welkom in Headquarter-6, HET Media Lab in Hoogeveen. Tijdens U!TdagenD kun je deelnemen aan een totale digitale ervaring, waar je ook nog eens kans maakt om prijzen te winnen. Maak een foto van jezelf of een vriend of vriendin in onze indrukwekkende Green Screen Studio en bewerk deze tot een indrukwekkend plaatje op de computers aan de Hexagon tafel, waar een hoop creatieve jonge talentvolle Hoogeveners je voor zijn gegaan. Plaats jezelf in een fictieve wereld met jouw favoriete personages uit de series, films of games waar jij het meest affiniteit mee hebt.

Duik je liever de VR wereld in om te kijken wat deze dimensie je te bieden heeft? Ook daar is ruimte voor!

Daarnaast is er een Game corner waar op een groot scherm diverse games voorbij zullen komen om even lekker te ontspannen in gezelschap met mede gamers.

Wie de tofste foto maakt en deze upload naar Instagram en deze tags plaatst #hq6 #uitdagend, maakt kans op een bol.com cadeaubon ter waarde van € 50! Dus dat is makkelijk een nieuwe game scoren! Of heb jij een beter idee?

Je bent van harte welkom tussen 12:00 - 15:00 uur in HQ-6 (gevestigd in Bibliotheek Hoogeveen).

Hoofdstraat Noord

Stap binnen in het Montmartre van Kunstroute Hoogeveen. Kunst kijken, kunst kopen of zelf aan de slag. Een veelzijdig gezelschap van kunstenaars presenteert schilderkunst, fotografie, textiel en andere beeldende kunst. Je ziet ze live aan het werk. Meedoen? Je kunt vilten, een hoedje beschilderen en een minicursus tekentechniek volgen. Liever model? Dan kun je in een lijst op de foto.

Forumfoyer

Vanuit de Forumfoyer starten drie intieme sessies van Tall Tales. Zet een koptelefoon op en ga mee op ontdekkingstocht langs de fysieke en numerieke wereld. 411 – 411 – 31 – 31 – 411. Het ziet er nu nog uit als een algoritme, wachtwoord of een geheimzinnige wiskunidge code. Straks kijk jij met een vernieuwde blik naar je omgeving!

Avondprogramma Beeldentuin

U!TdagenD gaat ook in de avond nog lekker door, met een sfeervol tuinconcert van Anneke van Giersbergen en the Handsome Poets. Bestel je kaarten hier.

Tijdschema

Bekijk hier het volledige programma, inclusief de tijden!