Hoogeveen gaat “Aan tafel”. 30 september t/m 30 december

Een project van de Verhalenwerf. Opening met Verhalentafel  en proeverij op zaterdagmiddag 30 september

Aan tafel: nieuwe expositie in de Verhalenwerf
Vanaf 30 september mag u aanschuiven bij de expositie om te genieten van wat er vandaag de dag zoal op tafel staat en wat we vroeger aten.

We richten vijf tafels in met elk een eigen thema
Diversiteit
Het aanbod aan voedsel in winkels en horecagelegenheden is enorm, ook in Hoogeveen. De oorzaken hiervan zijn heel divers.

Voedselbank
In de tweede helft van de vorige eeuw was armenzorg primair een overheidstaak. De eerste Voedselbank is van 2002.

Drinken. Vroeger en nu
Loop eens langs het schap in de supermarkt. Frisdranken, sappen, wijnen en bieren. Er is de afgelopen honderd jaar veel veranderd.

Fastfood
Een snelle hap is niet alleen iets van deze tijd. De snackbar of cafetaria kent ook in Hoogeveen een lange geschiedenis.

Tradiotioneel
Stamppot, een kuiltje voor de jus, worst. Traditioneel eten? Maar hoe zit het dan met die boekweitpannenkoek?

Opening op zaterdagmiddag 30 september
De expositie wordt op 30 september om 13.30 uur geopend met een Verhalentafel en een proeverij.
Met medewerking van Roel Kuper- oud-TVkok bij RTV-Drenthe.
De presentator van de Verhalentafel is Patrick Neumann.

13.30 Inloop
13.45-15.30 Verhalentafel
15.30-16.15 Proeverij

In Bibliotheek Hoogeveen / Verhalenwerf, Willemskade 27

Van harte uitgenodigd
We hopen  u natuurlijk op zaterdagmiddag 30 september te mogen begroeten.
En  anders komt u gewoon een keer in de periode 30 september t/m 30 december, volop tijd dus om bij de Verhalenwerf “Aan tafel” te gaan.

30 september t/m 30 december
De expositie is gratis en kan bezocht worden tijdens de openingstidjen van Bibliotheek Hoogeveen / Verhalenwerf

Op 22 oktober is er voor de kinderen Proef de Verhalenwerf

Volledige agenda Bibliotheek Hoogeveen / Verhalenwerf