U!TdagenD Hoogeveen. 8 en 9 september

Start van het culturele seizoen met op meerdere podia een gevarieerd priogramma

U!TdagenD 2017
Op vrijdagavond 8 en zaterdag 9 september 2017 opent Hoogeveen het nieuwe culturele seizoen met U!TdagenD.
Op meerdere podia met verschillende
thema’s in en om de Tamboer zal een
gevarieerd en spraakmakend programma worden geboden.

Vrijdagavond 8 september
19.00-23.30 uur
U!TdagenD begint al op vrijdagavond 8 september met een bruisend openings-concert “Hallóóó Hoogeveen”.

Een spectaculaire showavond vol muziek, zang en dans, met allemaal korte acts van maar liefst zestien verschillende artiesten/bands, allemaal ‘made in Hoogeveen’.
Een selectie: Scala Big Band, Annemiek Goelema, Harmony Singers, Malletband Wilhelmina en Tresor Danc Center.

Wethouder Bert Otten geeft om 19.30 uur het startschot .
Na de show gaat het feest verder in De Beeldentuin op het poppodium.

Zaterdagmiddag 9 september
13.00-17.00 uur
Op zaterdagmiddag zal er in en om De Tamboer vanaf de verschillende thema-podia een heel afwisselend en verrassend
programma worden geboden.

Een greep uit de podia: Fotostripmaker & schrijver, Singer Songwriters, Kindertheater, Urban Podium, Kunstmarkt, Speel-o-theek, Klassieke Muziek, Korenpodium en nog veel meer.
Ook worden de Gaudi-bankjes onthuld, is allerlei lekkers verkrijgbaar en is er als vanouds volop straattheater, wat dacht u van “Ike the Bike” door de Bike Babes.

Bibliotheek Hoogeveen / Verhalenwerf
Natuurlijk is er ook een uitgebreide stand van Bibliotheek Hoogeveen / Verhalenwerf, waar u informatie kunt krijgen over het programma van komend seizoen: Agenda Bibliotheek Hoogeveen

Regenbooggemeente
Tijdens de Regenboogweek (7 t/m 14 oktober) zal in de bibliotheek een bijzondere boekenkast te bewonderen zijn, die is ontworpen door kunstenaar Geert Oldenbeuving. Al tijdens U!TdagenD kunnen de inwoners van Hoogeveen meewerken aan de totstandkoming van deze kast door een kleurtje bij te dragen.
Hoogeveen is Regenbooggemeente en staat voor het bevorderen en accepteren van seksueel anders geaarden (LHBT). De boekenkast kan worden gerealiseerd dankzij SPH Verpakkingen in Hoogeveen.

Organisatie en realisatie
U!TdagenD is een initiatief van Theater De Tamboer, Vereniging Vrienden van De Tamboer, Scala Centrum voor de Kunsten, Het Podium en Bibliotheek Hoogeveen / De VerhalenwerfDe Verhalenwerf en kan worden gerealiseerd dankzij een bijdrage van de gemeente Hoogeveen.

www.uitdagend.nl

uitdag2017 programmaschema uitdagend2017 a5