Struinen op IJsland. 22 februari

IJsland is een land van uitersten. Geen bomen, een explosie van pioniersplanten, korstmossen en blauwwieren in hete bronbeekjes. Enorme hoeveelheden broedvogels.

Op reis met Ruud Schaafsma

IJsland is een land van uitersten. Overal sporen van een - vaak recent - glaciaalverleden en letterlijke kijkjes in het binnenste van de aarde.

Geen bomen, maar wel een explosie van pioniersplanten, korstmossen en blauwwieren in hete bronbeekjes.
Enorme hoeveelheden broedvogels, waaronder de fraai gekleurde papegaaiduiker op de honderden meters hoge vogelkliffen langs de kust.
De gekleurde bergen, het geweld van gletsjerrivieren met grote watervallen, de verlatenheid van het binnenland.
Dit alles in het mooie arctische licht.

Met Ruud Schaafsma gaat u anderhalf uur op 'reis' door IJsland en krijgt u een prachtig beeld van dit land van onweerstaanbare schoonheid.

Struinen op IJsland

Ruud Schaafsma publiceerde twee boeken over IJsland:
Struinen op IJsland (2007)
Verder struinen op IJsland (2016)

Datum en locatie

Donderdag 22 februari 2018