Middag met Duo NIHZ en Loek Boer

We denken ieder jaar weer aan het verdriet, dat zoveel mensen moesten ondergaan in de voorbije oorlogsjaren én we vieren een toekomst van een leven in vrijheid.

Vier en vijf mei

Dit jaar besteedt Leeftocht samen met de Bibliotheek Hoogeveen / De Verhalenwenwerf aandacht aan 4 en 5 mei.
We nodigen als afsluiting van het Leeftochtseizoen alle inwoners van Hoogeveen uit voor een ontmoeting waarin geluisterd wordt naar Joodse muziek en zang uit de oorlogsjaren, afgewisseld met twee bijzondere verhalen.

Het eerste verhaal gaat over de grote bankoverval in Almelo tijdens de laatste oorlogswinter door de plaatselijke Knokploeg.Daartoe behoorde ook de Joodse grootvader van gitarist Bobby Rootveld. De herinnering aan wat zich toen afspeelde, wordt vertolkt in het verhaal 'De buit bedroeg ruim 46 miljoen …'.

Het tweede verhaal vertelt de geschiedenis van een Zigeunerjongen in Auschwitz, die machteloos moet toezien hoe zijn vader door een kampbeul wordt gedood. 30 jaar daarna ontmoet de jongen, nu een befaamd concertpianist, diezelfde kampbeul, die hem als ober in de pauze bedient: 'De pianist en de kelner'.

Muziek en zang: Duo NIHZ (Bobby Rootveld en Sanna van Elst - zang, fl uiten en gitaar)
Verhalen: Loek Boer, verhalenverteller

Na het programma is er gelegenheid om door te praten

Het programma duurt een uur. Daarna is er gelegenheid om samen, voorzien van koffi e of thee, door te praten: met elkaar, met het Duo NIHZ en de verhalenverteller.
Speciaal ook jongeren vanaf 12 jaar worden hartelijk uitgenodigd!

Duo NIHZ

Het Duo NIHZ studeerde af aan het Conservatorium Enschede, heeft een Kulturhaus in Nordhorn en heeft mede door de joodse wortels van Bobby een grote liefde ontwikkeld voor Joodse muziek en zang.
Zij spelen in binnen- en buitenland in synagogen, kerken en concertzalen.
Duo NIHZ.

Loek Boer

Loek Boer is verhalenverteller en woont in Hoogeveen
Site Loek Boer