Presentatie door Cor Rieken van de herziene versie van "De stilte van mijn vader". Gebaseerd op dagboek van Jan van Aalderen uit Hoogeveen

Presentatie van het boek “De stilte van mijn vader”. Een verhaal over dwangarbeid

De vader  van Cor Rieken werd in 1942 werd gedwongen om als dwangarbeider voor de bezetter te gaan werken. Hij moest zich melden in Wahn (bij Keulen) waar hij werd ingedeeld in de derde compagnie van het zevende Arbeidsbataljon. Met deze compagnie reisde hij naar diverse plaatsen in Duitsland en Oostenrijk om er voornamelijk bomschade te herstellen en barakken te bouwen.

Cor Rieken sprak in november met nabestaanden van dwangarbeiders uit Hoogeveen

Vorig jaar november heeft Cor Rieken in Bibliotheek Hoogeveen / De Verhalenwerf over dit onderwerp al een en lezing georganiseerd voor familieleden van een aantal mannen uit deze compagnie, omdat tijdens zijn onderzoek al snel naar voren kwam dat er nogal wat van hen uit Hoogeveen en omgeving afkomstig waren.
Door de zodoende ontstane contacten, overigens uitgebreid met familieleden van niet Hoogeveners,  zijn er weer nieuwe feiten naar voren gekomen in de vorm van foto's, documenten en verhalen die nog steeds aanwezig zijn bij een aantal families.

Het dagboek van Jan van Aalderen uit Hoogeveen

Het verhaal in dit boek is gebaseerd op een bij het N.I.O.D. gevonden dagboek van Jan van Aalderen, een toenmalige Hoogevener. Dit omvangrijke document bestaat uit 284 getypte pagina's op A4 formaat, vermoedelijk door Jan zelf na de oorlog uitgewerkt. Dit document is niet overal goed leesbaar en bovendien alleen als bestand beschikbaar en dus niet voor een ieder bereikbaar. Cor Rieken heeft dit dagboek verwerkt tot een echt boek en zal bij de presentatie eveneens beschikbaar zijn en tegen kostprijs worden aangeboden aan familieleden en belanghebbenden.

Wanneer en waar?

Dinsdagmiddag 17 april: 14.30 uur
In Bibliotheek Hoogeveen / Verhalenwerf, Willemskade 27.
De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Na de presentatie kan er nog worden nagepraat en is er gelegenheid de boeken aan te schaffen. 

Informatie

Voor informatie, vragen of bestellingen kunt u contact opnemen met de auteur via
de telefoonnummers 0174-513754, 06-10591076 of
mailadres corrieken@kabelfoon.net

Agenda

Volledig activiteitenoverzicht Bibliotheek Hoogeveen / De Verhalenwerf
Kijk hier

stilte2018 pan mi