Nationale Voorleesdagen in Hoogeveen

De Nationale Voorleesdagen zijn dit jaar van 23 januari tot en met 2 februari. Bibliotheek Hoogeveen doet ook dit jaar weer mee aan dit voorleesfestijn.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk

Het prikkelt de fantasie, het vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt kinderen heel veel plezier!

Leesfeest in de bibliotheek

Op vrijdagmiddag 25 januari zijn alle peuters (2-4 jaar) van harte welkom op het Leesfeest in de bibliotheek.
Er wordt gedanst, gezongen en natuurlijk voorgelezen.
De toegang is gratis!

leesfeest 2019

Prentenboek van het jaar

“Een huis voor Harry” is verkozen tot het prentenboek van het jaar 2019. Het prentenboek is  geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers.
Het boek is in 2017 uitgegeven door Querido Kinderboeken. Het prentenboek gaat over de dikke kater Harry. Eigenlijk gaat Harry liever niet naar buiten, want binnen is het veiliger. Tot Vera de vlinder hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis…?

Lief welkomstcadeautje

Speciaal voor baby’s, peuters, kleuters en hun ouders zijn er de Nationale Voorleesdagen. Meld je peuter of kleuter gratis aan als lid en ontvang een lief welkomstcadeautje.

Nationale Voorleesdagen

Het feest wordt georganiseerd in het kader van de Nationale Voorleesdagen.
Het prentenboek van het Jaar Een huis voor Harry staat centraal!

NVD19 profielfoto social

Volledige agenda Bibliotheek Hoogeveen / Verhalenwerf

De agenda wordt regelmatig bijgewerkt