Filosofisch Café met Petran Kockelkoren

"De wetenschap maakt de wereld beheersbaar, de mythe maakt haar bewoonbaar".

Door prof.dr. Petran Kockelkoren, filosoof en cultureel antropoloog

Hoe modern we ook zijn, we zijn nog altijd in de ban van de mythe.
In de hightechwereld van Silicon Valley zit Ganesha, de Indiase god met het olifantenhoofd, met een laptop op schoot.
Politieke leiders op het wereldtoneel grijpen terug op mythische motieven als "de as van het kwaad" wanneer ze een alibi zoeken voor de strijd.

In zijn boek "Ganesha in Silicon Valley" traceert filosoof en antropoloog Petran Kockelkoren de geschiedenis van onze mythische verbeelding, in antwoord op de mogelijkheden en bedreigingen van de globalisering. Tegenover de moderne onttovering van de wereld brengt hij de "filosofictie" en "technopoëzie" in stelling. Het is verhelderend als we de huidige geopolitiek leren begrijpen vanuit de beelden die nog steeds onze dromen en emoties aandrijven en die ongemerkt onderduiken in de media en technologie die we dagelijks gebruiken.

Prijs, tijd en locatie

€ 7,-.
Betalen aan de zaal

Dinsdagavond 27 januari 2019: 19.30 uur