Filosofisch Café met Jan Flameling

Klimaatverandering - Wat te doen? Peter Slotendijk - Timothy Morton - Thich Nhat Nanh

Door dr. Jan Flameling, filosoof

We leven in het antropoceen: het tijdperk waarin de mensheid als nooit tevoren zijn invloed op de aarde laat gelden. Die invloed heeft catastrofale gevolgen: het stijgen van de zeespiegel, klimaatopwarming, meer broeikasgassen en het uitsterven van soorten, zijn slechts enkele voorbeelden.

Hoe het tij te keren? Hoe een homo ecologicus te worden? Wat te doen? In zijn lezing laat Jan Flameling u kennismaken met Peter Sloterdijk die ons voorstelt ons niet langer als "enkeling" en onverschillig toeschouwer op te vatten, met Timothy Morton die in zijn boek "Ecologisch wezen" ons vraagt op een andere manier om te gaan met niet-menselijke wezens en met Thich Nhat Hanh die ons oproept wakker te worden en vanuit liefde voor "Moeder Aarde" te leven.

Prijs, tijd en locatie

€ 7,-.
Betalen aan de zaal

Dinsdagavond 26 maart 2019: 19.30 uur
Locatie: Bibliotheek Hoogeveen, Willemskade 27

Op 5 april in De Tamboer; de flutfilosoof

Een voorstelling vol humor en ironie: Filosoof en theatermaker Ronald Hünneman is weer eens vrijgezel en begint op Tinder een zoektocht naar een aantrekkelijke vrouw met gevoel voor ironie.

Kijk hier en bestel

Volledige agenda Bibliotheek Hoogeveen / Verhalenwerf

De agenda wordt regelmatig bijgewerkt