Het grootste literatuur- en muziekfestival van Noord-Nederland

Zaterdag 22 juni wordt in Dwingeloo het grootste literatuur-en muziekfestival van Noord-Nederland gehouden: Zomerzinnen. Op en rond de brink treden meer dan dertig landelijk en regionaal bekende schrijvers en muzikanten van naam en faam op.

Korting voor leden van Drentse bibliotheken

Leden van de Drentse bibliotheken of literatuurclubs kunnen, met een code die ze binnenkort via de nieuwsbrief ontvangen, een speciale kortingskaart kopen op de website van Zomerzinnen. Zij betalen slechts € 15,00 in plaats € 22,50. Deze kaart geeft niet alleen toegang tot alle festivalonderdelen, maar ook tot het exclusieve interview met Tessa de Loo.

Tessa de Loo

Tessa de Loo woont en werkt al een kwart eeuw in Portugal. Speciaal voor Zomerzinnen komt ze in juni naar Nederland. Wilma de Rek, chef boeken van de Volkskrant, zal haar interviewen, voorafgaand aan de officiële opening van het festival.
Met De tweeling (1993) brak Tessa de Loo internationaal door. De roman is in 26 talen vertaald en in 34 internationale edities verschenen. Er zijn een film, een musical, een hoorspel, een luisterboek en een toneelstuk van gemaakt. Het boek heeft grote invloed op het leven van Tessa de Loo gehad. In De Tweeling achter de schermen (2018) zet ze op een rij wat er allemaal rond dat boek is gebeurd.

Tessa de Loo, pseudoniem van Tineke Duyvené de Wit, studeerde Nederlandse taal- en letterkunde. Ze werkte enkele jaren als lerares. In 1983 debuteerde ze artistiek en commercieel zeer succesvol, met De meisjes van de suikerwerkfabriek. Ze kreeg voor de verhalenbundel de Anton Wachterprijs en het Gouden Ezelsoor. Inmiddels is zij een van Nederlands bekendste bestsellerauteurs. Van haar vijfde boek, De Tweeling, zijn bijna 1 miljoen exemplaren verkocht. 25 Jaar na de eerste druk kijkt Tessa in De tweeling achter de schermen terug op de unieke voorgeschiedenis, het schrijfproces en de reacties van pers en lezers in verschillende landen. Ze krijgt nog steeds mails met vragen over het boek.
Tessa’s meest recente roman, Liefde in Pangea (2017), speelt zich deels af in de Portugese Algarve, waar zij woont en werkt.
Het interview met Tessa de Loo begint om 14.00 uur in de grote tent, op de parkeerplaats naast Hotel & Restaurant Wesseling in Dwingeloo. Na afloop is er een signeersessie.

Datum en locatie

Zaterdag 22 juni in Dwingeloo. Zomerzinnen wordt om 15.00 uur officieel geopend door Jetta Klijnsma, commissaris van de koning in Drenthe.

Kaartverkoop

Zie voor informatie over programma en kaartverkoop: www.zomerzinnen.nl

Tessa de loo