De bevrijding van Hoogeveen en omstreken

Lezing door Albert Metselaar

Wat gebeurde er?

Wat gebeurde er in Hoogeveen en omstreken rondom de bevrijding? Wanneer was dat precies, wie waren onze bevrijders, en wie niet? Werd er gevochten in en om Hoogeveen?

Wat weten we van de missies van de Duitsers uit die dagen? Hoe zit het precies tussen de Georgiërs en de opstand op Texel en de strijd om Hoogeveen?

Albert Metselaar heeft jarenlang onderzoek gedaan en weet via een dag tot dag rapportage overzicht te geven van alle belangrijke gebeurtenissen. Maar door de geallieerde dagrapporten weet hij ook in beeld te brengen wat er maar net goed ging. Of toch nog helemaal mis, zoals de executies bij Spier van bewoners van de Wijsterseweg aantonen.

Waar en wanneer?

Bibliotheek Hoogeveen, Willemskade 27

Maandag 6 april 2020, 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Entree

Entree; € 6,- Bestel hier je kaarten. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de bibliotheek en bij theater de Tamboer.

T17 Staghound1 manitoba dragoons staghound

Een van de verkenningswagens van onze bevrijders, een Staghound.