De geurige wereld van thee, koffie en chocolade

Lezing door Margaret Breukink.

Op ontdekkingstocht door de geschiedenis van thee, koffie en chocolade

Koffiedrinken is een wereldwijde gewoonte én een ritueel tegelijk. Uitdrukkingen als “opkikker”, “bakje troost” en “een kop rechtop” verwijzen naar de stimulerende werking van koffie. In het Midden Oosten werd rond het jaar 1000 voor het eerst de zaden van een kersachtige vrucht gemalen en vermengd met heet water. Pas in de 19de eeuw ontstaan de huiselijke koffiekransjes voor dames.

De herkomst van chocolade is veel ouder.

Kunsthistoricus Margaret Breukink neemt je op haar enthousiaste wijze mee op ontdekkingstocht door de geschiedenis van thee, koffie en chocolade.

Entree: € 10,-. Inclusief twee consumpties. Bibliotheekleden: € 9,-. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de bilbiotheek en bij theater De Tamboer.

Ik meld me aan

Deze lezing is een onderdeel van Gekleurd Grijs.

Gekleurd Grijs

Gekleurd Grijs is een sociaal-cultureel project van Stichting Kunst & Cultuur (K&C). Met de projectactiviteiten van Gekleurd Grijs worden senioren in Drenthe uitgenodigd actief deel te nemen aan kunstzinnige en creatieve activiteiten in de omgeving. Of het nu gaat om een kennismaking met kunst en erfgoed, deelname aan een workshop, een rondleiding in een museum of een bezoek aan een theater of bioscoop: Gekleurd Grijs biedt senioren volop mogelijkheden om in actie te komen!

koffie