Viva la Frida!

Lezing door Margaret Breukink.

Leven en werk van Frida Kahlo

De tentoonstelling Viva la Frida is van 11 oktober 2020 t/m 28 maart 2021 te zien in het Drents Museum.

De Mexicaanse Frida Kahlo (1907-1954) is zonder twijfel een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars ter wereld. Haar indrukwekkende kunstwerken, roerige leven en bijzondere levensstijl doen Kahlo uitgroeien tot een wereldwijd icoon én cultfiguur.

Door een ernstig busongeluk lijdt ze veel pijn en ondergaat door de jaren heen een groot aantal operaties. Wat haar telkens de kracht geeft om door te gaan is haar grote liefde voor de kunst, voor haar man de kunstenaar Diego Rivera en voor Mexico en zijn volkscultuur.

Entree: € 10,-. Inclusief twee consumpties. Bibliotheekleden: € 9,-. De kaartverkoop start binnenkort!