Onderweg (Wereldverteldag)

Een avond met muziek, zang en verhalen

De hele wereld deelt verhalen

Op 20 maart is het weer Wereldverteldag, een speciale dag waarop overal ter wereld verhalen verteld worden. Ook in Hoogeveen, dit jaar met als thema Onderweg.

“Mensen zijn hun leven lang onderweg

van kind naar volwassene

van plaats naar plaats”

Verhalenvertellers Loek Boer en Peterine Kooijmans vertellen je deze avond bijzondere verhalen. Het AZC-koor The International True Color Choir weet als geen ander wat onderweg-zijn betekent en zingt erover. Anas Alhallak zorgt voor prachtige gitaarmuziek terwijl Richard Winter het vluchtverhaal van Anas uit Syrië vertelt.

De Wereldwinkel is deze avond ook aanwezig.

Vanaf 19.00 uur: Inloop met koffie en thee

19.30 - 19.35 uur: Welkom; toelichting Wereldverteldag en programma

19.35 - 19.45 uur: Verhaal door Peterine Kooijmans

19.45 - 20.15 uur: Verhaal door Anas Alhallak (gitaar Anas, Richard Winter leest voor)

20.15 - 20.30 uur: The International True Color Choir (begeleiding Karin Strijker en Jeroen Pomper)

Pauze met koffie en thee

20.50 - 21.00 uur: Verhaal door Peterine Kooijmans

21.00 - 21.15 uur:  The International True Color Choir (begeleiding Karin Strijker en Jeroen Pomper)

21.15 - 21.30 uur: Verhaal door Loek Boer

21.30 uur: Afsluiting

Wereldverteldag

Jaarlijks op 20 maart tijdens 'Wereldverteldag' (World Storytelling Day) worden wereldwijd door verhalenvertellers in alle mogelijke talen en op iedere denkbare plaats verhalen verteld.
Als het westelijk halfrond nog slaapt, zijn ieder jaar op 20 maart in Azië en Australië de eerste vertellingen te horen. Als verhalenvertellers op het oostelijk halfrond alweer nagenieten van hun optredens, worden in Amerika en Canada pas de eerste verhalen verteld.
De datum 20 maart is niet toevallig gekozen. Het is het begin van de lente en de herfst in respectievelijk het noordelijke en zuidelijke deel van de wereld.
De hele wereld is op dezelfde dag met verhalen bezig, vertellend en luisterend. Daardoor wordt de verbondenheid van mensen in alle delen van de wereld op een bijzondere manier benadrukt. Bovendien schenkt 'Wereldverteldag' wereldwijd aandacht aan de kunst en het ambacht van de verhalenverteller.

De toegang is gratis. Reserveer wel een gratis toegangskaart. Dat kan hier:

Ik meld me aan

Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de bibliotheek en theater de Tamboer.

workshop voorlezen muziek