Het Mooie Kinderboekenfestival (try out)

Een bont festival voor kinderen van 3 t/m 10 jaar

Festivalboeken komen tot leven

Het Mooie Kinderboekenfestival gaat ook dit jaar weer op reis! Tijdens dit bonte festival kunnen kinderen van 3 tot en met 10 jaar zich onderdompelen in de fantasiewerelden uit de mooiste kinderboeken van de afgelopen jaren. Op zondag 26 april vindt de try out van het festival plaats in de Bibliotheek Hoogeveen!

Wat is er allemaal te doen?

De kleinste bezoekers kunnen op de foto met het reusachtige stekelige wezen uit Waar is de draak?, of samen met Prinses Arabella en de Keukenprins soepkettingen kokkerellen. Oudere kinderen worden net als Ridder Lot en ridder Lans ridder voor een dag en mogen in galop op een rodeopaard. Ook kunnen kinderen ijzerdieren maken en een liefdesbrief per flessenpost versturen. Muziek is er tijdens een smartlappenvoorstelling bij Uit elkaar, en natuurlijk trakteert Bob Popcorn op…Popcorn!

De ontdekkingsreis langs zeven kinderboeken voert bezoekers door alle hoeken, zalen en gangen van de bibliotheek. Door te laten zien welke grappige, interessante of geheimzinnige werelden boeken kunnen oproepen, laten we zien hoeveel plezier mooie kinderboeken je kunnen brengen.

Aanwezige auteurs zijn: Mylo Freeman, Sanne te Loo, Annejan Mieras

Festivalboeken

De volgende boeken maken deel uit van het festival:

• Prinses Arabella en de keukenprins, Mylo Freeman
  • Waar is de draak?, Leo Timmers
  • Bob Popcorn, Maranke Rinck & Martijn van der Linden
  • Ridder Lot en Ridder Lans, Han van der Vegt & Jan Jutte
  • De man met de zeegroene ogen, Koos Meinderts & Sanne te Loo
  • Homme en het noodgeval, Annejan Mieras & Linde Faas
  • Uit elkaar, Bette Westera & Sylvia Weve

De selectie van festivaltitels is dit jaar gemaakt door een comité bestaande uit recensent Bas Maliepaard en boekhandelaren Merel de Vink en Joan Windzak.

Mooie Kinderboekenfestival 2020

Het Mooie Kinderboekenfestival wordt georganiseerd door Stichting Kleine Lettertjes in coproductie met Paradiso (Amsterdam), De Verkadefabriek (Den Bosch), de Bibliotheek Hoogeveen (Hoogeveen) en mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, de Fiep Westendorp Foundation, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stadsdeel Noord en Gemeente Den Bosch. Het festivalbeeld is ontworpen door illustrator Jan Jutte.

Gratis entree! Bestel wel vooraf een gratis kaartje:

Ik meld me aan

Mooiekinderboekenfestival 2020 mi