Vacature directeur Bibliotheek Hoogeveen

Via Beljon + Westerterp – Hoogeveen

Functieomschrijving

Als boegbeeld van de organisatie realiseert u de doorontwikkeling naar een stevige, moderne en toekomstbestendige organisatie met een eigen en een herkenbaar profiel.
U geeft daarbij leiding aan de organisatie, de ontwikkelingsprocessen en de samenwerking met partners.
U bent gedelegeerd eindverantwoordelijk voor de strategie, het beleid en de financiën en u rapporteert aan het bestuur.

Functie-eisen

U heeft een hbo+ werk- en denkniveau en vijf jaar managementervaring in een veranderende omgeving met politieke en publieke stakeholders.
U beschikt over een goede mix van empathie en zakelijkheid, bent ondernemend, inspirerend en verbindend.

Sollicitatieprocedure

Op www.beljon.westerterp.nl is het volledige functieprofiel en bijbehorende planning te downloaden en is er mogelijkheid te reageren.

Bedrijfsprofiel

Stichting Bibliotheek Hoogeveen is een zelfstandige bibliotheek, staat midden in de samenleving en is dé plek voor cultuur, kennis en inspiratie.
Bibliotheek Hoogeveen is ambitieus en continu aan het doorontwikkelen; hierbij staat een breed en innovatief concept met focus op educatie en samenwerkingsverbanden centraal.
De gemeente Hoogeveen heeft een cultuurprogrammering waarin de bibliotheek samen met diverse partners participeert.
Er zijn kansen om onder één dak tot één cultuurorganisatie door te groeien.
De organisatie telt 32 medewerkers en heeft een bestuur op afstand. Zie ook: www.bibliotheekhoogeveen.nl

Bibliotheek Hoogeveen via Beljon + Westerterp
Paterswoldseweg 804