Deckers-index: Bibliotheek Hoogeveen is de best presterende bibliotheek van Nederland

Mark Deckers van de Rijnbrinkgroep reikte vanmorgen een bijzondere prijs uit in Bibliotheek Hoogeveen, namelijk een certificaat voor de best presterende Bibliotheek van Nederland

Leden, uitleningen, bezoekers en activiteiten

Deckers: “Ik heb gekeken naar het aantal leden, het aantal uitleningen, het aantal bezoekers en het aantal activiteiten per 1.000 inwoners. Van elk van deze kengetallen heb ik een lijst gemaakt van alle bibliotheken. Zo kom ik tot de Deckers-index”.
Uit de index komt Bibliotheek Hoogeveen naar voren als de best presterende bibliotheek van Nederland. Hoogeveen laat nipt Stadskanaal (die de vorige keer bovenaan stond) en Maas en Peel achter zich.

In de Bibliotheek werd het certificaat blij en trots ontvangen door waarnemend directeur Pieter Jan Huysse. Iedereen die wil meedoen kan van 13.00 tot 16.00 uur terecht in de Bibliotheek aan de Willemskade.

Kijk op de website van Mark Deckers

deckers index 2018 hoogeveen beste bibliotheek