Op 7 februari een Verhalencafé in Bibliotheek Hoogeveen / Verhalenwerf

Help mee aan de realisatie van het tweede deel  van een theaterstuk over de Molukkers in Nederland: dit deel zal gaan over de tweede generatie.

Een gezamenlijk project van Molukkers en niet-Molukkers

In het najaar van 2019 komt het tweede deel van het drieluik Aan de andere kant op de planken. Na het succes van het eerste deel, Een tijdelijk verblijf, vertelt deze theatervoorstelling het verhaal van de tweede generatie Molukkers in Nederland.
De productie is een gezamenlijk project van Molukkers en niet-Molukkers en de hoofdrollen worden, net als vorig jaar, gespeeld door getalenteerde professionele acteurs.

Foto door Bert Verhoeff

Helpt u ons mee?

Het tweede deel van Aan de andere kant is wederom niet een verhaal over politiek, maar over mensen.
Daarom horen we graag hoe Molukkers van de tweede generatie en hun Nederlandse leeftijdsgenoten deze periode beleefden. Helpt u ons mee?

De jaren zeventig in Nederland

In januari en februari 2019 organiseren we op vier locaties Verhalencafé’s, waarin Molukkers die de jaren zeventig in Nederland hebben meegemaakt hun verhalen mogen vertellen.
We zijn benieuwd naar uw ervaringen, belevenissen en herinneringen.
Woonde u in een Molukse woonwijk, of juist niet? Hoe keek u naar uw niet-Molukse vrienden of collega’s?
Hoe keken zij naar u?
Wat vond u van de toenemende politisering binnen de Molukse gemeenschap en hoe verschilde u van uw ouders?
Wat maakte dat u zich Moluks voelde, of juist niet?

Ook niet-Molukkers die Molukse vrienden, collega’s of buren hadden zijn van harte welkom. Kende u de Molukkers in uw omgeving goed? Veranderde dat contact in de loop der tijd? Werd u in de omgang met Molukkers beïnvloed door de Molukse acties? Wist u in de jaren zeventig al iets van de geschiedenis van de Molukkers?

Op vier locaties Verhalencafé’s: Appingedam, Marum, Assen en Hoogeveen

De Groningse Verhalencafés vinden plaats in de bibliotheken van Appingedam en Marum, in samenwerking met De Verhalen van Groningen (www.deverhalenvangroningen.nl). In Drenthe verwelkomen we u graag in het Drents Archief in Assen en de bibliotheek van Hoogeveen.

22 januari 2019: Assen, Brink 4, 19:30 - 21:30 uur
24 januari 2019: Marum, Molenstraat 34, 19:30 - 21:30 uur
6 februari 2019: Appingedam, Professor R.P. Cleveringaplein 5, 19:30 - 21:30 uur
7 februari 2019: Bibliotheek Hoogeveen / Verhalenwerf, Willemskade 27, 19:30 - 21:30 uur

Gratis toegang

U hoeft zich voor de bijeenkomsten niet aan te melden en toegang is gratis. Meer informatie: www.adak-theater.nl of info@adak-theater.nl.

Datum en locatie

Donderdag 7 februari 2019, 19.30 uur
Bibliotheek Hoogeveen / De Verhalenwerf, Willemskade 27

Volledige agenda Bibliotheek Hoogeveen