Ronald Giphart

Op 25 april is het jaarlijkse Vrijheidscollege, met dit maal als gast de schrijver Ronald Giphart.

Ruim 40 Vrijheidscolleges in het hele land

In de aanloop naar en op 5 mei worden in heel Nederland ruim 40 Vrijheidscolleges gegeven door verschillende sprekers. De Vrijheidscolleges vinden voor de 7e keer plaats en worden georganiseerd in nauwe samenwerking met de Bevrijdingsfestivals en hun regionale partners.

Iedere spreker deelt in een college zijn of haar eigen visie op vrijheid. Verleden en heden worden hierbij nadrukkelijk aan elkaar gekoppeld. Inspiratiebronnen voor de colleges zijn nog steeds de 'Four Freedoms' die de Amerikaanse President Franklin D. Roosevelt in 1941 formuleerde: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van religie, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van angst.

Ook het jaarthema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei ‘In vrijheid kiezen’ komt terug in de colleges.

Ronald Giphart

Schrijver Ronald Giphart (1965) heeft sinds zijn beroemde debuut ‘Ik ook van jou’ (1992) een indrukwekkend oeuvre opgebouwd.
Zijn boeken beleven herdruk op herdruk en staan met een miljoen exemplaren in boekenkasten over het hele land. ‘Ik ook van jou, Phileine zegt sorry’ en ‘Ik omhels je met duizend armen’ werden met veel succes verfilmd.

Daarnaast is hij ook een echt podiumdier. Hij heeft menig theater in Nederland onveilig gemaakt tijdens zijn optredens onder andere samen met Bart Chabot. Giphart gaat graag culinaire en literaire experimenten aan. Zo schreef hij in 2017 een stuk tekst samen met een robot met daarin de onheilspellende zin: “Gaan wij Aardlingen in vrijheid de tweeëntwintigste eeuw halen?”

Wanneer en waar?

Donderdag 25 april: 19.30 uur
Bibliotheek Hoogeveen / De Verhalenwerf, Willemskade 27

Toegangsbewijzen

Bestel hier (online)
Losse kaartjes zijn binnenkort ook verkrijgbaar bij Bibliotheek Hoogeveen en De Tamboer

Alle colleges

Drenthe:
-24 april Natascha van Weezel in Bibliotheek Emmen;
-25 april Ronald Giphart in Bibliotheek Hoogeveen,
-5 mei Stephan Sanders op Bevrijdingsfestival Drenthe in Assen

Kijk voor het totaaloverzicht op:
www.vrijheidscolleges.nl

giphart hgv mi