Bibliotheek Hoogeveen zoekt vrijwilligers voor CoderDojo

Vind je het leuk om kinderen te begeleiden met hun reis door de digitale wereld?

Word mentor bij CoderDojo

De CoderDojo in de bibliotheek is een groot succes! Daarom zijn wij op zoek naar extra vrijwilligers die tijdens deze bijeenkomst willen helpen. CoderDojo vindt twee keer in de maand plaats op woensdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur.

Wat is CoderDojo?

Bij een CoderDojo leren kinderen van 7 t/m 17 jaar programmeren. Bijvoorbeeld websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s maken, games maken en meer. CoderDojo maakt leren programmeren een leuke en sociale ervaring in de bibliotheek. CoderDojo is er voor iedereen. Of je nog nooit geprogrammeerd hebt of je bent al veel verder, je kunt bij ons terecht om van en met elkaar te leren.  

We zijn op zoek naar vrijwilligers die ons en de ninja’s (deelnemers) kunnen helpen. Lijkt het je leuk om kinderen tussen de 7 en 17 jaar te begeleiden met hun reis door de digitale wereld? Wil je kinderen inspireren en helpen om beter voorbereid te zijn op de toekomst? Dan is mentor worden voor onze Dojo iets voor jou! 

Dit wordt er van je verwacht als vrijwilliger bij CoderDojo:   

- Kindvriendelijk zijn
- Geduldig zijn
- Kinderen begeleiden met hun uitdagingen
- Kinderen begeleiden tijdens een workshop
- Technische kennis over programmeren of robotisering, bijvoorbeeld websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s maken, games maken en meer. Handig met bijvoorbeeld Minecraft, Scratch of Tinkercad, of met Micro:bit, 3D-printers, Ozobot of met Lego Boost of Final Cut Pro.

Vragen of aanmelden?

Heb je vragen of wil je je aanmelden neem dan contact met ons op of stuur een e-mail aan Evelien Leenders, e.leenders@bibliotheekhoogeveen.nl met als onderwerp CoderDojo.  

Coderdojo meisje