Springplank

Wij zijn op zoek naar jou!

Een nieuwe talentenjacht

Hou je van zingen, schilderen, dansen, gedichten en verhalen schrijven of vertellen, beeldhouwen of muziek maken? Of heb je een andere creatieve act? Doe je dat alleen of met een groep? Zeggen jouw familie en vrienden dat je “eens iets moet gaan doen” met je talent? Heb jij er altijd al eens van gedroomd om op een heus podium te staan? Dan ben jij op zoek naar ons en wij naar jou!

Met Springplank blazen de culturele instellingen van Hoogeveen de succesvolle talentenjacht Hoogeveense Lente nieuw leven in. Een nieuwe naam, een nieuwe organisatie, een nieuwe zoektocht. Voor iedereen van 8 tot 88 jaar.
Meld je aan en wie weet behaal jij via de voorrondes de finale, inclusief coaching traject. Val jij tijdens de finale in De Tamboer in de prijzen? Dan verdien je ook nog eens een podiumplek op U!TdagenD Hoogeveen of Stadsfestival Hoogeveen.
Springplank is té leuk om niet mee te doen!

Hoe werkt Springplank?

Op 1 januari 2020 opent de aanmelding voor Springplank via deze pagina. Als deelnemer stuur je bij de aanmelding een link naar een kort filmpje mee, waarin je jouw act laat zien of vertelt over jouw act. Maak je beeldende kunst? Dan stuur je een foto mee van je werk of vertel je in een filmpje wat je gaat maken.
De aanmelding is geopend tussen 1 januari en 1 maart 2020.

Selectie

Een deskundige jury selecteert deelnemers die mee mogen doen aan de voorronden. Op donderdag 12 maart 2020 ontvang je als deelnemer bericht of je door bent naar de voorronde.

Voorronden

Op vrijdagavond 27 maart, zaterdagmiddag 28 maart, vrijdagavond 3 april en zaterdagmiddag 4 april 2020 vinden de voorronden plaats in Scala Centrum voor de Kunsten (Hoogeveen), Bibliotheek (Hoogeveen), Het Podium (Hoogeveen), Het Anker (Hollandscheveld) en De Heidevlinder (Zuidwolde). Een jury beoordeelt alle deelnemers en kiest de finalisten.

Coaching

In de aanloop naar de finale, zijn er twee coaching avonden voor de finalisten. Op iedere avond zijn drie coaches aanwezig, die op verschillende vlakken tips geven. Denk aan podiumpresentatie of techniek. De coaching avonden vinden plaats op vrijdag 24 april en vrijdag 8 mei 2020.

Finale

Zaterdag 23 mei 2020 is de finale van Springplank in De Tamboer. Overdag krijg je de gelegenheid om met hulp van de coaches te repeteren. Vanaf 19.30 uur starten de optredens in de Tamboerzaal voor publiek en een deskundige jury. Wie valt er in de prijzen en wordt hét Hoogeveense Podiumtalent van 2020?

VOORWAARDEN DEELNAME SPRINGPLANK

• ·         Je bent minimaal 8 jaar oud.
    ·         Je bent woonachtig in Hoogeveen en omgeving.
    ·         Je zingt, danst, maakt muziek, schildert, schrijft, beeldhouwt, vertelt verhalen of doet een andere creatieve act.
    ·         Je kunt je alleen, als duo, of als groep aanmelden.
    ·         Je act duurt ongeveer 5 minuten.
    ·         Bij je aanmelding stuur je een link in naar een filmpje van maximaal 90 seconden, waarin je jouw act presenteert.
    ·         Maak je beeldende kunst? Dan stuur je bij je aanmelding foto’s mee van jouw werk of vertel je erover in een filmpje.
    ·         Springplank is een zoektocht naar talent en daarom niet bedoeld voor professionals. Alle (semi)amateurs zijn van harte welkom om mee te doen! Je eventuele begeleiding of dirigent mag wel professioneel zijn.

springplank1