Veel nieuwe mogelijkheden en faciliteiten

Een uitgelegen kans om de werkplaats te bekijken

Op 3 september brachten wethouders Gert Vos en Erik Giethoorn een bezoekje aan de bibliotheek om kennis te maken met Raquel García-van der Walle. Raquel is sinds 10 augustus de nieuwe directeur van Bibliotheek Hoogeveen. Het bezoek bood ook een uitgelegen kans om de nieuwe werkplaats HeadQuarter-6 te bekijken.

Yvonne Zwiep, publieksconsulent bij de bibliotheek, gaf uitgebreid uitleg over de faciliteiten en mogelijkheden van HeadQuarter 6. Zo komt er bijvoorbeeld een Green Screen in de werkplaats en worden er workshops Vloggen, Virtual Reality en Podcast georganiseerd.

Raquel benadrukte het belang van digitale vaardigheden en techniek voor de jeugd. “Voor de kleinere kinderen hebben we daarom de Ontdekhoek. Hier komen ze al op jonge leeftijd in aanraking met techniek. Voor jongeren was er nog niet echt een plek in de bibliotheek. HeadQuarter-6 brengt daar straks verandering in”.

bezoek wethouders mi