De tentoonstelling is begin 2021 te zien!

Expositie en Verhalentafel

Vanaf zaterdag 21 november zou er in de Verhalenwerf een wisselexpositie over Lucas Aardenburg te zien zijn. In verband met de corona-maatregelen verplaatsen we de expositie naar begin 2021. Op dat moment organiseren we ook, zoals je inmiddels van ons gewend bent, weer een Verhalentafel.

De voormalige conservenfabriek Lucas Aardenburg speelde in de vorige eeuw een belangrijke rol in de Hoogeveense samenleving. In de nieuwe wisselexpositie brengen we het verhaal van Lucas Aardenburg weer tot leven. Zo delen drie oud-werknemers hun ervaringen. Ze vertellen over de fabriek, het sociale leven daaromheen en kijken terug met nostalgische en humoristische anekdotes.  Ook zijn er bijzondere voorwerpen te zien.

Voorwerpen en foto’s gezocht

Heb je voorwerpen in bezit die te maken hebben met Lucas Aardenburg? Laat het ons weten! Het mogen ook voorwerpen zijn die lijken op de voorwerpen die werden gebruikt in de fabriek.

Daarnaast zijn we op zoek naar foto’s, bijvoorbeeld van het bedrijf van de gebroeders Van Egten, het bedrijf dat de werknemers van Lucas Aardenburg vervoerde.  Ook zoeken we foto’s van mensen die thuis bonen punten, of van de kisten die werden gehaald en gebracht.

Heb je vragen of kun je ons helpen? Neem dan contact op met Yvonne Zwiep, y.zwiep@bibliotheekhoogeveen.nl

Houd de website van de Verhalenwerf in de gaten. We plaatsen er regelmatig nieuwtjes en filmpjes over Lucas Aardenburg.

Naar de Verhalenwerf

Lucas Aardenburg september 1964 4