Breng je stem uit op onze mee-leesclub!

Gepubliceerd op: 25 mei 2023 09:36

Wil je helpen om Hoogeveen positief op de kaart te zetten in de aanpak van laaggeletterdheid?

Dit is wat je kunt doen

Doe mee met de stemronde voor de taalheld publieksprijs. En breng je stem uit op de mee-leesclub van Hoogeveen: stemmen kan van 24 mei t/m 11 juni. 

Waarom zou je stemmen?

Nou, van deze leesclub werken sommige leden al 10 jaar aan het verbeteren van hun basisvaardigheden. Ze vormen een gezellige, fijne én open groep waar nieuwe leden welkom zijn. Dat feit is door Stichting Lezen en Schrijven beloond door de voordracht als taalheld om te zetten in nominatie als taalheld in de categorie 'cursisten'. Het betekent dat de mensen van de mee-leesclub tijdens een grote bijeenkomst van prinses Laurentien horen of ze landelijke taalhelden zijn. Die bijeenkomst van alle genomineerde taalhelden is op 21 juni in Amersfoort. 

Op de verkiezing als landelijke taalheld hebben wij geen invloed, maar op de uitkomst van de publieksprijs wel! Stemmen dus!

Stem hier op de Mee-leesclub!

Meer over de Taalheldenprijs

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak vinden zij omgaan met een computer of een smartphone ook lastig. Elk jaar zijn er duizenden mensen die de stap zetten om weer te gaan leren. Zo verbeteren zij hun basisvaardigheden. Ook zetten veel mensen en samenwerkingsverbanden zich daar op een bijzondere manier voor in. Die mensen zijn allemaal helden. Lees hier meer.