Nieuw in de Verhalenwerf: expositie BLIK!

Gepubliceerd op: 1 april 2021 17:13

BLIK! Op een kleine honderd jaar blikfabriek Hoogeveen

In 1925 werd in Hoogeveen Blikfabriek Drenthina opgericht. De fabriek staat bekend om de prachtige blikken die er gemaakt worden. Hun topstuk is ontworpen door de
kunstenaar Escher. Dit blik en vele anderen zijn te bewonderen in de expositie ‘BLIK! Op een kleine honderd jaar blikfabriek Hoogeveen’. De expositie is vanaf 1 mei te zien in de Verhalenwerf.

Jan Haagsma, Jannes Kremers en Johan Klunder hebben het cultureel erfgoed van de fabriek vastgelegd en laten dit tot leven komen in de expositie. Zo maken ze het verhaal van Drenthina zichtbaar. Er zijn heel veel bijzondere blikken te zien. Veel werden gebruikt in ieders huishouden en roepen mooie herinneringen op. 

De expositie zal samengaan met het uitgeven van het boek over Drenthina van Johann Bisschop. Dit boek vertelt het verhaal van Drenthina en ligt prachtig in het verlengde van het verhaal van de expositie.

Op dit moment weten we helaas nog niet of de Verhalenwerf op 1 mei weer geopend is. Ook is het nog niet duidelijk welke activiteiten georganiseerd kunnen worden. Een Verhalentafel staat in elk geval op de planning. Medewerkers van Drenthina schuiven aan om hun ervaringen en herinneringen te delen. De datum is nog niet bekend. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.