Programma UITdagenD op 28 augustus

Gepubliceerd op: 15 juli 2021 10:43

De culturele instellingen hebben weer een bewogen jaar achter de rug en staan te popelen om de aftrap van het culturele seizoen feestelijk te vieren met een nieuwe editie van U!TdagenD. Het belooft weer een spetterend programma, dat plaatsvindt op vier locaties: in De Tamboer, in de Beeldentuin achter De Tamboer, in en om Scala en in de Bibliotheek/Verhalenwerf. Pretzoekers en cultuursnuivers zullen smullen van verrassende straattheater-acts: Last Minute van Tukkers Connexion, Uili Bispo's virtuoze Tropical Summer Show.

U!TdagenD vormt een feest voor kinderen. In de Beeldentuin van De Tamboer is het genieten van Brigadier Bob van de Corona-sekuuritie, het zeepbellentheater 'De Bellentuin, graffiti spuiten, levende Disneypersonages, Mexicaans slingeren met Fiesta! en chillen met lekkers van de ijscoman in de hangmatten van Jarno di Parno. Poppentheater Koekla speelt de muzikale voorstelling De Drie Biggetjes. Nif, Naf en Noef trekken samen de wijde wereld in, maar de wolf ligt op de loer… 

Scala Ontdekdag

Tijdens de Scala Ontdekdag zijn er gratis inlooplessen dans, workshops musical, toneel en beeldende kunst. Ook mogen jonge én oudere bezoekers allerlei muziekinstrumenten uitproberen. Er zijn optredens van Scala muziekleerlingen en musicalgroepen. Kortom: veel creativiteit en gezelligheid. 

Muziek en cabaret in De Tamboer

In de Tamboerzaal en Passagezaal zijn afwisselend optredens van Bökkers-zanger en gitarist Erik Neimeijer, Sven Figee, Harm en Roelof en Ernest Beuving. Ernest zingt en zoekt Leonard Cohen, hij brengt een ode aan de charismatische folkzanger. Erik Neijmeijer speelt en deelt zijn liefde voor Amerikaanse songwriters, zoals Bruce Springsteen, Paul Simon, Willie Nelson en Tom Waits. Sven Figee, beter bekend als gezicht van de band Sven Hammond, verwezenlijkt een langgekoesterde droom: hij presenteert een soloprogramma op Hammond-orgel en piano met muziek van Bach, Vivaldi en Satie tot The Beatles, Booker-T en Thelonious Monk. Harm en Roelof geven een voorproefje van hun nieuwe Drentse cabaretprogramma Berichten oet’n aandere wereld.  

Leen een Hoogevener in de Bibliotheek

In de Bibliotheek en Verhalenwerf is van alles te beleven tijdens U!TdagenD. Een levend boek lenen? Jazeker! Verrassende verhalen die schuilgaan achter een naam, vooroordeel of gezicht komen tot leven in persoonlijke gesprekken. Serge Vinkenvleugel spreekt verhalenvertellers over de expositie van de bijzondere blikfabriek van Hoogeveen. Jeroen Bottema van Chess Dreams daagt bezoekers uit voor een potje schaak. Er zijn voorproefjes van het lezingenprogramma en bezoekers kunnen op de koffie bij het verleden. Nieuwsgierige kinderen mogen met proefjes aan de slag in de Ontdekhoek.  

Muziekavond in de Beeldentuin

U!TdagenD gaat zaterdagavond nog gezellig door met een Muziekavond in de Beeldentuin. The Bluebettes nemen het publiek mee naar de turbulente jaren ’60 met heerlijke songs. Talentvolle instrumentalisten van Scala brengen klassieke muziek. Singer-songwriters zorgen voor een intiem sfeertje en Scala’s zangers van de Musical Entertainment Groep juist voor showtime! De Scala Jazz Band met zangers Linda Molenkamp sluit af met swingende klassiekers. 

Reserveren

Het middagprogramma van U!TdagenD Hoogeveen is volledig gratis. De meeste activiteiten kunnen vrij bezocht worden, zonder reservering. Voor de Muziekavond in de Beeldentuin kunnen kaarten worden gekocht via www.detamboer.nl. Er is geen vaccinatiebewijs of coronatoegangsbewijs nodig voor bezoek aan het theater, wel moet er een kaartje worden gereserveerd.