Wie wil er kletsen met Wagar, Rashid of Rabiah?

Gepubliceerd op: 28 januari 2021 14:30

VrijwilligersHoogeveen zoekt mensen die willen videobellen met AZC-bewoners. Een sympathieke actie die de bibliotheek graag ondersteunt.

In actie tegen eenzaamheid

Dat veel AZC-bewoners zich eenzaam voelen is een feit. Procedures zijn ernstig vertraagd, activiteiten zijn allemaal stilgelegd en de leefregels ook binnen het AZC zijn flink aangescherpt. Men vreest een uitbraak binnen de muren van het AZC. Helaas werkt ook de wifiverbinding in het AZC niet altijd optimaal, waardoor vele bewoners een ongezond leefritme ontwikkeld hebben: ’s nachts wakker en overdag slapen.

Kletscontact

Al in het najaar van 2020 is het project Kletscontact gestart: 6x videobellen met een bewoner van het AZC. Mariëlle Vogelzang, coördinator VrijwilligersHoogeveen vertelt: “Natuurlijk willen alle bewoners graag Nederlands leren, maar bovenal is het persoonlijke contact met de buitenwereld van onbetaalbare waarde. Kletscontacten wisselen in het Nederlands of in het Engels informatie uit over beide culturen en gebruiken. Over actualiteiten, een gezamenlijke hobby, of over een specifiek thema als ziekenhuisbezoek. Na bijna 30 matches, worden we overspoeld met nieuwe vragen. Op dit moment kijken ruim 20 jonge mannen en vrouwen, met een leeftijd tussen de 20 en de 40 jaar uit naar een contact met iemand uit Hoogeveen of omstreken, het lukt ons helaas niet om net zo snel Hoogeveners te vinden die contact willen leggen”.

Wie wil er kletsen met Wagar, Rashid of Rabiah?

Wil je je aanmelden of zoek je meer informatie? Klik hier.