Gratis e-learning over taalstimulering

Gepubliceerd op: 14 juni 2021 14:23

Speciaal voor kraamverzorgenden heeft Stichting Lezen in het kader van het programma BoekStart een gratis e-learning ‘Taalstimulering door voorlezen ‘ontwikkeld.

Ben jij kraamverzorgende en wil je meer leren over het positief beïnvloeden van de taalontwikkeling van jonge kinderen? De e-learning Taalstimulering door voorlezen helpt je bij het stimuleren van voorlezen met als doel het leesplezier en de taalontwikkeling positief te beïnvloeden. Ouders spelen een grote rol bij de taalontwikkeling van hun kind.
Jij kunt hen bewust maken van die rol en het belang van voorlezen. Het stimuleren van voorlezen draagt bij aan het terugdringen van laaggeletterdheid. 

Opbouw en aanmelden e-learning

De e-learning heeft een opbouw waarbij eerst aandacht is voor theorie en aan de hand van (wetenschappelijk) onderzoek en vervolgens wordt middels gerichte informatie, praktische tips, filmfragmenten en voorbeelden de verbinding gelegd met de dagelijkse praktijk van kraamverzorgenden en hun rol in de leesbevordering. Aan de totstandkoming van de e-learning heeft Naviva Kraamzorg meegewerkt. Naviva Kraamzorg vindt het doorbreken van de cyclus van laaggeletterdheid heel belangrijk en ziet een belangrijke ondersteunende en preventieve rol voor de kraamverzorgende. Onderdelen van de e-learning zijn: Introductie, Belang van voorlezen, Leesontwikkeling, Werkwijze BoekStart en Advies en voorlichting. 

De e-learning is voor 1,5 punt geaccrediteerd voor de norm 2019 (verdieping algemene onderwerpen) of norm 2016 (scholing overig).

Voor meer informatie over inhoud van de e-learning Taalstimulering door voorlezen kun je contact opnemen met Marijke Bos van Stichting Lezen via mbos@lezen.nl. Voor meer informatie over de leeromgeving kun je contact opnemen met het Kenniscentrum Kraamzorg 088-0076300.