Gratis menstruatieproducten: help je mee?

Gepubliceerd op: 4 juni 2024 12:02

Weet je dat er een speciaal weggeefkastje is in de Bibliotheek? Daar kan iedereen die dat nodig heeft gratis menstruatieproducten krijgen.

Soms hebben mensen geen geld voor maandverband of tampons. Je hoeft niet te vertellen waarvoor je komt, en iedereen mag het toilet gebruiken waar het kastje hangt. 

Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland die in armoede leven is thuis geen geld voor menstruatieproducten. Praten over menstruatie en menstruatie-armoede, is soms nog altijd taboe. Samen kunnen we menstruatiearmoede bespreekbaar maken. 

Help je mee?

We willen dat dit initiatief blijft bestaan. Daarom vragen we om donaties. Zo kunnen we het kastje altijd vullen. Het zou geweldig zijn als mensen uit Hoogeveen zelf het kastje bijvullen als het leeg is. Dan is het echt iets van, door, en voor Hoogeveners. 

Wil je meer weten? Kom dan naar de Bibliotheek. Het weggeefkastje hangt in het openbare damestoilet op de begane grond en is bereikbaar tijdens onze openingstijden.

Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door Schuldhulpmaatje Hoogeveen en de Stichting Armoedefonds. Wil je meer weten over menstruatiearmoede, klik dan hier. Meer informatie over Schuldhulpmaatje Hoogeveen vind je op hun website.