Herinneringen door voorwerpen van vroeger

Gepubliceerd op: 29 april 2024 12:07

Een grote trolleytas wordt voortgetrokken door een enthousiaste vrijwilliger. De schuifdeuren van de zorginstelling glijden open en de tas wordt aangepakt door een medewerker. De bestemming is een speciaal gereserveerde plek, waar een gevarieerd gezelschap van cliënten rond een tafel zit.

De geur van verse koffie vult de ruimte terwijl nieuwsgierige blikken zich richten op de trolley. “Wat zit daarin?” vraagt iemand.

Met een zachte klik gaat de tas open en onthult het zijn verborgen schatten: oude voorwerpen, mooie foto’s, en andere kostbare herinneringen. De ogen van de aanwezigen beginnen te fonkelen, en binnen de kortste keren ontstaat er een warm en levendig gesprek. Verhalen van vroeger vliegen over de tafel, terwijl de ene cliënt glimlachend luistert en een ander enthousiast voor twee lijkt te kletsen. 

Ook vrijwilliger worden?

De vrijwilligers van 'Bij het verleden op de koffie', gaan bij zorginstellingen op bezoek met een tas vol herinneringen om de bewoners te trakteren op een reis terug in de tijd. Is dat ook iets voor jou? Mail dan naar: verhalenwerf@bibliotheekhoogeveen.nl 

Lees het artikel in de Hoogeveensche Courant van 29 april 2024