Meteen informatie bij een noodsituatie?

Gepubliceerd op: 1 juni 2023 15:38

NL-Alert waarschuwt en informeert je bij noodsituaties. Wil je NL-Alert ontvangen? Laad je mobiele telefoon op en laat ‘m aan. Want je ontvangt NL-Alert alleen als je mobiele telefoon aanstaat. Staat je mobiele telefoon uit, dan mis je het NL-Alert. En weet je dus niet van een noodsituatie bij jou in de buurt.

Zet je je mobiele telefoon weleens uit? Bijvoorbeeld wanneer je gaat eten, bezoek ontvangt of slaapt? Of omdat je vergeten bent je mobiele telefoon op te laden? Als je mobiele telefoon uitstaat, kun je een NL-Alert missen. Want om NL-Alert te ontvangen, moet je je mobiele telefoon opladen én aan
laten staan. De overheid verstuurt alleen een NL-Alert tijdens een noodsituatie. Je krijgt geen NL-Alert als je je mobiele telefoon later weer aanzet. Dus laad
‘m op en laat ‘m aan. 

Een NL-Alert klinkt anders dan een sms of WhatsAppbericht. Voor het ontvangen van NL-Alert hoef je verder niets in te stellen op uw mobiele telefoon. Het werkt automatisch. NL-Alert is gratis en anoniem. Je telefoonnummer blijft onbekend.

NL-Alert testbericht maandag 5 juni

Wil je weten hoe het is om een NL-Alert te ontvangen? Elke eerste maandag van juni en december zendt de overheid rond 12:00 een NL-Alert testbericht uit. Het eerstvolgende testbericht wordt op maandag 5 juni verzonden. In het bericht staat dat je niets hoeft te doen. Door het testbericht ervaar je hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet. Zorg er dus voor dat je mobiele telefoon aanstaat, zodat je het NL-Alert testbericht kunt ontvangen.

NL-Alert

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties. Denk aan een grote brand, rookwolk met giftige stoffen of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat uitgelegd wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie vindt. 

Meer over NL-Alert