Nieuwe podcastserie Media Ouders

Gepubliceerd op: 30 januari 2022 09:33

Schermen en het internet zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en kinderen komen er van jongs af aan mee in aanraking. Als ouder is het soms lastig om een goede balans te vinden. Ook in gezinnen van bekende Nederlanders vinden we die uitdaging.

In de podcastserie Media Ouders horen we hoe podcastmaker Marije haar 18-jarige zoon, die constant in een YouTube werkelijkheid zit, niet kan bereiken. Heel irritant. Of moet ze daar niet over zeuren? Ze probeert antwoorden te vinden bij de gezinnen van twee BN-er gezinnen uit de media: het
gezin van Jan Rot en Daan de Launay en het gezin van Özcan Akyol (Eus) en Anna van den Breemer. Luister mee in deze herkenbare zoektocht.

Even voorstellen

Muzikant/tekstdichter Jan Rot en fotograaf/schrijver Daan Rot De Launay wonen samen met hun vier puberkinderen in de leeftijd van 10 tot 21 jaar in Rotterdam. Het is een kleurrijk gezin en Daan deelt via Instagram (@maandagdaandag) al het nodige over het gezinsleven. Tijdens de podcastopnames werd bekend dat Jan ongeneeslijk ziek is. Toch besloot hij mee te blijven doen, omdat het afleiding geeft en omdat Jan, Daan en de kinderen het leuk vinden om het over media te hebben. Het tweede gezin bestaat uit schrijver, columnist en televisiepresentator Özcan Akyol (Eus), journalist Anna van
den Breemer en hun twee jonge kinderen van 4 en 5 jaar in Deventer. Anna is columnist voor de Volkskrant en schreef het boek ‘Alle ouders klungelen maar wat aan’.

Luister hier naar de aflevering ‘Hoe doen Eus en Anna dat met media in huis?’

Hoe doen Jan en Daan dat met media in huis?

Wat willen (de meeste) ouders niet?

Over likes, zelfbeeld en hoe je jezelf laat zien

De poort naar de wereld