Vacature! Vrijwilliger met digitale vaardigheden

Gepubliceerd op: 23 november 2023 14:53

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Veel mensen vinden dit lastig en zouden hier graag wat hulp bij krijgen. Daarom kan iedereen in de Bibliotheek oefenen met zijn of haar digitale vaardigheden en vragen stellen over de computer, telefoon of tablet.

Ook biedt de Bibliotheek verschillende cursussen. Daar wordt veel gebruik van gemaakt. We zoeken daarom vrijwilligers die onze bezoekers kunnen helpen bij het vinden van een antwoord op hun vragen.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger Digitale vaardigheden biedt je individuele begeleiding tijdens spreekuren in de Bibliotheek of ondersteun je een bibliotheekmedewerker bij het geven van cursussen. Je hoeft niet een antwoord te hebben op alle vragen, je kunt ook samen op zoek gaan naar het antwoord of doorverwijzen naar een andere instantie.

Wat vragen we?

Je bent handig met een computer en internet. Je vindt het leuk om mensen te helpen en dat kun je met je handen op de rug: de vraagsteller gaat zelf aan de slag, want zo leert hij of zij het meest. Soms gaan vragen over privacygevoelige informatie, bijvoorbeeld een DigiD of bankzaken: daar ga je discreet mee om.

Wat bieden we?

Uitgebreide uitleg en mogelijkheid tot vragen stellen voor je aan het werk gaat. Je kunt eventueel met een collega meelopen om te zien hoe die het aanpakt.Bij maandelijkse inzetbaarheid zoals bovenstaand vermeld, krijg je van ons een gratis Bibliotheekabonnement. We bieden je een  vrijwilligersovereenkomst met reis- en onkostenvergoeding.

Aanmelden?

Wil je meer informatie, of je direct aanmelden? Stuur je mail dan naar: basisvaardigheden@bibliotheekhoogeveen.nl of klik hier