Het basisabonnement

Keuze lidmaatschap

In de bibliotheek leen je boeken, e-books, luisterboeken, muziek, films, games en nog veel meer. Je kunt er lezingen bezoeken, cursussen volgen of in alle rust werken. Bij de bieb is van alles te doen.


 • Toegang tot de enorme collectie

  Leen boeken, films, muziek, games en meer

   

 • Doe mee aan onze activiteiten

  Lezingen, cursussen, workshops; er is in de Bibliotheek van alles te doen

 • Duizenden e-books en luisterboeken, 24/7 beschikbaar

  24 uur per dag onbeperkt toegang tot de online Bibliotheek


Wat houdt het basisabonnement in?

Kosten, looptijd en voorwaarden

Het Basis-abonnement kost € 54- per jaar.

 • Wat zit hier allemaal in?
 • Een abonnement op de Online bibliotheek (e-books en luisterboeken)
 • 125 leenstrippen per jaar
 • Maximaal 5 reserveringen tegelijk 

Je kunt je abonnement op elk moment opzeggen met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand. Het vooruitbetaalde abonnementsgeld wordt terugbetaald vanaf de datum waarop de opzegging ingaat. Een uitzondering geldt wanneer je voor de eerste keer lid wordt.

Voor de eerste keer ga je een contractperiode van 1 jaar aan, tenzij je abonnementsvorm voor een kortere duur bent overeengekomen, zoals een maandabonnement. Alleen in het eerste jaar kun je niet tussentijds opzeggen en krijg je ook niet het abonnementsgeld terug. Opzeggen kan per brief, e-mail, telefonisch of bij de klantenservice in de bibliotheek waar je bent ingeschreven.

 

Wat kan ik allemaal lenen?

Met het abonnement kun je 125 items per jaar lenen. Je mag maximaal 10 items tegelijkertijd op je pas hebben staan. Geleende materialen kun je 2 keer verlengen, tenzij ze gereserveerd zijn. Je kunt met jouw pas lenen en inleveren bij alle Bibliotheken in Drenthe.

Je kunt maximaal 5 reserveringen tegelijkertijd hebben. Reserveren binnen de Bibliotheken in Drenthe is gratis. Buiten de provincie kost het € 5,00. Het reserveren van cd’s/lp’s via Muziekweb kost € 1,50 per schijfje.

Via de online Bibliotheek kun je kiezen uit tienduizenden e-books, luisterboeken en tijdschriften, altijd en overal. 

 


Inschrijven

Inschrijven voor het basisabonnement kan online of in de Bibliotheek. Neem een geldig paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs mee, ook na online inschrijving als je je pas komt ophalen.