DigiVitaler: Gezondheidsapps

23 mei 2022, van 10:00 tot 11:30

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Zelf je gezondheidszaken regelen via internet? Leer het in de Bibliotheek bij de gratis workshop DigiVitaler.

 Er zijn duizenden apps die beweren je gezondheid te bevorderen. In de Apple App Store of in de Google Play Store vind je stappentellers, dieet-apps en geestelijke gezondheidsapps. Die je op je telefoon of tablet kan zetten. Maar hoe kies je een goede gezondheidsapp? Om je hierbij te helpen hebben de GGD’en van Nederland een selectie gemaakt van betrouwbare gezondheidsapps. Op de website ggdappstore.nl vind je deze selectie terug. Wil
je hier meer van weten, dan is deze DigiVitaler echt iets voor jou!

Wat leer je bij DigiVitaler?

Contact met de huisarts of ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via je smartphone, tablet of computer. Hartstikke handig want het kost minder tijd en moeite én je hebt altijd en overal toegang tot jouw gegevens of van diegene waarvoor je zorgt.

Maar wat als je hier vragen over hebt of je graag wilt weten hoe dit werkt? Denk bijvoorbeeld aan beeldbellen met de dokter, inloggen in een patiëntenportaal of het zoeken naar betrouwbare informatie op internet.

De Bibliotheek kan je hierbij helpen. Tijdens de workshop DigiVitaler geven we uitleg over een bepaalde vorm van digitale zorg en oefenen we hiermee. 

Aanmelden

De lessen zijn gratis, je hoeft geen lid te zijn. Het is handig als je al een beetje ervaring hebt met de smartphone, computer of tablet. Heb je dat nog niet? Ook dat kun je leren bij de Bibliotheek!

Wil je meedoen of meer informatie? Bel dan met 0528-268131 of meld je via de button.