Eric Borrias: Koning van Katoren (Verhalenweekend Drenthe)

Zaterdag 21 oktober 2023, van 15:00 tot 16:00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Van 20 t/m 22 oktober 2023 komt heel Drenthe tot leven met verhalen over de Oerprovincie van Nederland. In de Bibliotheek Hoogeveen geeft Eric Borrias een vertelvoorstelling over het boek 'Koning van Katoren'.

De vrolijke koning van het land Katoren is gestorven, zes zure ministers regeren het land en hebben helemaal geen zin in een nieuwe koning. Maar in de nacht dat de oude koning sterft, wordt Stach geboren. Hij wil de nieuwe koning van Katoren worden. Dat laten de ministers niet zomaar gebeuren; Stach moet zeven haast onmogelijke opdrachten vervullen voor hij koning kan worden.

Over Eric Borrias

Op de middelbare school begon Eric Borrias met cabaret, richtte met zijn broer cabaret H2SO4 op en begon in 1980 bij het amateurtoneelgezelschap Elckerlyc.

Na jaren cabaret en theater begint in 1990 de vertelcarrière van verhalenverteller/ Storyteller Eric Borrias. Dramadocent Loekie Wieringa start met een groep mensen Vertellerscollectief oRare. Het blijkt een ijzersterke leerschool en de opmaat naar een bestaan als fulltime verhalenverteller / Storyteller. Eind 1999 verruilt hij zijn vaste baan voor het grote avontuur. Hij sluit zich aan bij Theaterbureau Het Verteltheater, waar hij met zijn bewerkingen van beroemde kinderboeken veel succes oogst.

Gratis toegang!

De voorstelling is geschikt voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Je kunt deze voorstelling gratis bezoeken. Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk.  Kaarten bestellen kan met onderstaande oranje button. 

Let op: kaarten reserveren is alleen nodig voor kinderen. Ouders/ verzorgers die meekomen, hoeven geen kaartje.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de Verhalenwerf.

Gratis kaarten bestellen

Lees meer over het Verhalenweekend