Van Gogh in Hoogeveen

Dinsdag 19 september 2023, van 19:30 tot 21:30

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wist je dat Vincent van Gogh in het najaar van 1883 Hoogeveen bezocht? Albert Metselaar neemt je tijdens zijn lezing mee naar deze periode in het leven van Van Gogh.

Albert is al tientallen jaren bezig met historisch onderzoek naar Hoogeveen en omstreken, is een van de weinige funeraire historici (begraafplaatsen), is net als Vincent kerkelijk werker en heeft een link met hem vanwege zijn werk in de psychiatrie. Je wordt dan ook meegenomen op een reis langs al die facetten, waarin de ‘mens’ Vincent van Gogh maar ook zijn werk en leven in Hoogeveen dichter bij je zullen komen dan tot nu toe het geval was. Daarbij geeft Albert inzicht in de laatste resultaten van het historisch onderzoek.

Gratis toegang!

Je kunt deze lezing gratis bezoeken.

Deze activiteit is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de provincie Drenthe.

Reserveer hier je gratis kaart(en)

Van Gogh in Drenthe

Vincent van Gogh is wereldberoemd. Maar niet veel mensen weten dat hij ook in Drenthe verbleef. Drie maanden lang, in het zuidoosten van de provincie.

Het is in september 140 jaar geleden dat hij naar Drenthe kwam en daarom worden er tijdens dit jubileumjaar allerlei unieke evenementen en activiteiten georganiseerd. Exposities, voorstellingen, lezingen maar er zijn ook speciale fiets- en wandelroutes ontwikkeld, zodat je echt in de voetsporen van deze Hollandse meester treedt.

Foto: Albert Metselaar