Voor scholen en kinderopvang

Leren

Wij willen kinderen en jongeren stimuleren om meer te lezen. En ze leren om beter en verstandiger om te gaan met internet, sociale media en games.

De Bibliotheek helpt op de kinderopvang, de basisscholen en de middelbare scholen om deze doelen te bereiken.


Bewegend leren met meester Sander

Meester Sander is kleutermeester en schrijft vol passie over het gebruik van ICT met jonge kinderen, over bewegend leren en nog veel meer. Wil je nóg meer weten, dan kun je meester Sander zelfs uitnodigen voor een inspirerende workshop of lezing bij jou op school!

naar ons youtube kanaal

Lily leest!

Welkom bij Lily Leest, de jongste boekenvlogger van Nederland! Elke week een nieuwe boekenvlog met gastvloggers, speciale gasten, interviews en meer. Mooie inspiratie voor in de klas. 

naar ons youtube kanaal

Onderwijsdatabank

De Onderwijsdatabank is hét informatiesysteem voor schoolpersoneel, studenten, onderwijsadviseurs, ouders, hulpverleners en beleidsmakers. Met behulp van de Onderwijsdatabank vindt u snel en eenvoudig een relevant antwoord op (actuele) vraagstukken.

naar onze website

Blog van onze educatieconsulenten

Onze educatieconsulenten komen natuurlijk de mooiste boeken tegen. Ze houden je graag op de hoogte. Lees hier de blog van Liz over digitale prentenboeken.

Lees de blog

Contact met afdeling Educatie

Heb je een vraag over lezen, digitale vaardigheden of over onze collecties?  Neem contact op met je educatieconsulent. Klik op de naam om rechtstreeks een mail te sturen. Vergeet niet je eigen gegevens (naam, school enz.) te vermelden.

Liz van Haalen

Aletta Louis

Karin de Jong

Manon Notermans