Wil je alleen onze berichten bekijken van het Biebjournaal?

Bekijk hier ons nieuwsarchief

Resultaat 11 - 20 (van 31)

• Hulp bij belastingaangifte Bekijk details

1 maart 2021

Het is weer zover: de jaarlijkse belastingaangifte kan weer ingediend worden.

Bekijk details van Hulp bij belastingaangifte

• Steun voor kinderziekenhuis Bekijk details

25 februari 2021

De gezamenlijke Drentse bibliotheken ondersteunen de onlangs gehouden voorlees-, inzamelingsactie van het Beatrix Kinderziekenhuis door 70 exemplaren van het boek ‘Loep en de Pyroman’ van Allart Hakvoort aan te schaffen. Het boek is binnenkort voor iedereen te leen in de bibliotheek en daarmee onderdeel van een ‘offensief’ om het lezen en voorlezen onder de jeugd te promoten.

Bekijk details van Steun voor kinderziekenhuis

• Vrijwilligers klaar om te werken voor het Taalhuis Bekijk details

25 februari 2021

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. In gemeente Hoogeveen gaat het om ongeveer 15% van de volwassen inwoners. Voor twee derde zijn dit in Nederland geboren mensen die om wat voor reden dan ook op school niet goed hebben leren lezen en schrijven. Voor een derde zijn dit mensen afkomstig uit het buitenland die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen.

Bekijk details van Vrijwilligers klaar om te werken voor het Taalhuis

• Bezorgservice Bekijk details

11 februari 2021

Sommige mensen kunnen niet naar de bibliotheek komen, bijvoorbeeld omdat ze tot een risicogroep horen. Speciaal voor deze groep hebben wij een bezorgservice gestart.

Bekijk details van Bezorgservice

• Nieuw! Podcast over kinderboeken Bekijk details

9 februari 2021

Zin om weer eens een kinderboek te (her)lezen? De Grote Vriendelijke Podcast is de allereerste podcast voor volwassenen over kinderboeken.

Bekijk details van Nieuw! Podcast over kinderboeken

• Reserveringen ophalen nu ook mogelijk op zaterdag Bekijk details

4 februari 2021

Vanaf nu kun je ook op zaterdagmorgen bij ons terecht voor het ophalen van je reserveringen!

Bekijk details van Reserveringen ophalen nu ook mogelijk op zaterdag

• Materialen automatisch verlengd Bekijk details

4 februari 2021

Alle materialen die je nog thuis hebt, hebben wij automatisch verlengd tot na de Lockdown. Langskomen om de materialen in te leveren is dus niet nodig en raden we ook nadrukkelijk af. Mocht je een reservering komen ophalen, dan is het wel mogelijk om je geleende materialen in te leveren.

Bekijk details van Materialen automatisch verlengd

• Gratis online cursussen voor leden Bekijk details

1 februari 2021

Speciaal voor leden van de Bibliotheek hebben we een aanbod van interessante cursussen en trainingen samengesteld. Als lid van de Bibliotheek kun je deze online cursussen gratis volgen. De aanbieders van de curussen zijn Soofos en GoodHabitz.

Bekijk details van Gratis online cursussen voor leden

• Wie wil er kletsen met Wagar, Rashid of Rabiah? Bekijk details

28 januari 2021

VrijwilligersHoogeveen zoekt mensen die willen videobellen met AZC-bewoners. Een sympathieke actie die de bibliotheek graag ondersteunt.

Bekijk details van Wie wil er kletsen met Wagar, Rashid of Rabiah?

• Uitleningen e-books fors gestegen Bekijk details

25 januari 2021

De coronapandemie heeft in 2020 gezorgd voor fors meer gebruik van de online Bibliotheek. In totaal werden er vorig jaar 5,6 miljoen e-books uitgeleend, tegen bijna 3,9 miljoen in 2019. Het aantal uitleningen van e-books steeg daarmee met 44 procent, terwijl in eerdere jaren de groei tussen de 10 en 15 procent lag.

Bekijk details van Uitleningen e-books fors gestegen