Wil je alleen onze berichten bekijken van het Biebjournaal?

Bekijk hier ons nieuwsarchief

Resultaat 1 - 10 (van 52)

• Hartje Winter Festival Bekijk details

2 december 2021

Hartje Winter, de tijd van gezelligheid, lekker eten, dikke truien, kaarsjes aan, samenzijn, cadeautjes, genieten en leuke dingen doen. In deze sfeer organiseren de culturele instellingen van Hoogeveen al enkele jaren het Hartje Winter Festival. Ook in 2021 is er weer van alles te beleven voor jong en oud.

Bekijk details van Hartje Winter Festival

• Bibliotheek ook open op de avonden Bekijk details

29 november 2021

Op vrijdag 26 november zijn er nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Gelukkig mag de Bibliotheek op de reguliere openingstijden open blijven, dus ook op dinsdag- en vrijdagavond. Je bent van harte welkom!

Bekijk details van Bibliotheek ook open op de avonden

• Aangepaste openingstijden kerstvakantie Bekijk details

18 november 2021

De Bibliotheek is de hele kerstvakantie geopend, behalve op:

Bekijk details van Aangepaste openingstijden kerstvakantie

• Expositie 'Aardenburg! Van Kennemer tot Iglo' Bekijk details

15 november 2021

Vanaf zaterdag 27 november is in de Verhalenwerf de expositie 'Aardenburg! Van Kennemer tot Iglo' te zien.

Bekijk details van Expositie 'Aardenburg! Van Kennemer tot Iglo'

• Vacature Lab-coach HQ-6 Bekijk details

11 november 2021

Ben jij een creatieve en inspirerende coach met affiniteit voor jongeren en technologie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bekijk details van Vacature Lab-coach HQ-6

• HQ-6 officieel geopend Bekijk details

11 november 2021

Goed nieuws! Vanaf nu is onze spiksplinternieuwe eWerkplaats HQ-6 open. HQ-6 is een plek waar jongeren tussen 12 en 22 jaar hun digitale talenten kunnen ontwikkelen. De supermoderne werkplaats heeft een greenscreen om filmpjes te maken en te bewerken. Ook kunnen jongeren podcasts maken en aan de slag gaan met virtual Reality en grafische vormgeving.

Bekijk details van HQ-6 officieel geopend

• Mondkapje verplicht Bekijk details

4 november 2021

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is vanaf zaterdag 6 november het dragen van een mondkapje in de Bibliotheek verplicht. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. We verzoeken je vriendelijk om ook 1,5 meter afstand van anderen te houden.

Bekijk details van Mondkapje verplicht

• Cheque van € 2000,- voor de Ontdekhoek Bekijk details

25 oktober 2021

Trivium Packaging Hoogeveen heeft samen met de “duurzaamheids” afdeling van Trivium een cheque ter waarde van € 2000,- overhandigd aan de Ontdekhoek.

Bekijk details van Cheque van € 2000,- voor de Ontdekhoek

• Doe mee met de Grote Vriendelijke 100! Bekijk details

14 oktober 2021

Bij welk kinderboek droomde jij vroeger weg? Welk boek las je ’s avonds nog tot laat in bed? Welk kinderboek ontroerde je of maakte je heel erg aan lachen? Kortom, wat zijn jouw favoriete kinderboeken aller tijden?

Bekijk details van Doe mee met de Grote Vriendelijke 100!

• Bibliotheken zetten in op Drents Leesoffensief Bekijk details

11 oktober 2021

De Drentse bibliotheken maken zich zorgen over de taalachterstand en het gebrek aan leesvaardigheid bij veel jongeren. Met het Drents Leesoffensief willen we bereiken dat alle Drentse jongeren geletterd het middelbaar onderwijs verlaten. We werken hierbij samen met provincie, gemeentes, kinderopvang en onderwijs.

Bekijk details van Bibliotheken zetten in op Drents Leesoffensief