Nieuws

Wil je alleen onze berichten bekijken van het Biebjournaal? 

Alle nieuwsberichten van Biebjournaal


Bekijk hier ons nieuwsarchief

Resultaat 61 - 70 (van 87)

 • Bibliotheek blijft open Bekijk details

  18 december 2021

  De overheid heeft besloten dat er voor Bibliotheken géén beperking van de openingstijden geldt omdat zij zijn aangemerkt als essentiële dienstverlener. Ondanks de lockdown mogen we dus open blijven! Je bent welkom op de reguliere openingstijden.

 • Prentenboeken in alle talen Bekijk details

  6 december 2021

  Wil je graag voorlezen in je eigen moedertaal? Op de website van Stichting VoorleesExpress vind je audio-vertalingen van mooie prentenboeken. De vertalingen zijn met veel liefde gemaakt door vrijwilligers en worden door hen aan je voorgelezen.

 • HQ-6 officieel geopend Bekijk details

  11 november 2021

  Goed nieuws! Vanaf nu is onze spiksplinternieuwe eWerkplaats HQ-6 open. HQ-6 is een plek waar jongeren tussen 12 en 22 jaar hun digitale talenten kunnen ontwikkelen. De supermoderne werkplaats heeft een greenscreen om filmpjes te maken en te bewerken. Ook kunnen jongeren podcasts maken en aan de slag gaan met virtual Reality en grafische vormgeving.

 • Cheque van € 2000,- voor de Ontdekhoek Bekijk details

  25 oktober 2021

  Trivium Packaging Hoogeveen heeft samen met de “duurzaamheids” afdeling van Trivium een cheque ter waarde van € 2000,- overhandigd aan de Ontdekhoek.

 • Bibliotheken zetten in op Drents Leesoffensief Bekijk details

  11 oktober 2021

  De Drentse bibliotheken maken zich zorgen over de taalachterstand en het gebrek aan leesvaardigheid bij veel jongeren. Met het Drents Leesoffensief willen we bereiken dat alle Drentse jongeren geletterd het middelbaar onderwijs verlaten. We werken hierbij samen met provincie, gemeentes, kinderopvang en onderwijs.

 • Hulp bij de CoronaCheckapp Bekijk details

  27 september 2021

  SeniorWeb en Bibliotheek bieden samen hulp!

 • Nieuw! Informatiepunt Digitale Overheid Bekijk details

  23 september 2021

  Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom langs in de Bibliotheek. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt. Je hoeft geen lid te zijn.

 • Boekenpodcasts Bekijk details

  15 september 2021

  Koptelefoon in de aanslag? Want behalve een luisterboek gaat er natuurlijk niets boven een boekenpodcast. We zetten wat interessante podcasts voor je op een rij. Over lezen, luisteren, boeken en bibliotheken.

 • Geen printer? Wij helpen je! Bekijk details

  6 september 2021

  Wil je iets printen maar heb je geen printer? Bij de Bibliotheek kun je je documenten vanaf huis door ons laten printen.

 • Studio U!TdagenD gemist? Bekijk details

  31 augustus 2021

  In studio U!TdagenD ontving Serge Vinkenvleugel op zaterdag 28 augustus een aantal gasten aan de Verhalentafel die vertelden over de bijzondere blikfabriek. Ook werden verschillende bibliotheekmedewerkers geïnterviewd over het aanbod van de Bibliotheek, het Taalhuis en de Verhalenwerf.

Paginanavigatie