Nieuws

Bekijk hier ons nieuwsarchief

Resultaat 101 - 109 (van 109)

 • Steun voor kinderziekenhuis Bekijk details

  25 februari 2021

  De gezamenlijke Drentse bibliotheken ondersteunen de onlangs gehouden voorlees-, inzamelingsactie van het Beatrix Kinderziekenhuis door 70 exemplaren van het boek ‘Loep en de Pyroman’ van Allart Hakvoort aan te schaffen. Het boek is binnenkort voor iedereen te leen in de bibliotheek en daarmee onderdeel van een ‘offensief’ om het lezen en voorlezen onder de jeugd te promoten.

 • Vrijwilligers klaar om te werken voor het Taalhuis Bekijk details

  25 februari 2021

  In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. In gemeente Hoogeveen gaat het om ongeveer 15% van de volwassen inwoners. Voor twee derde zijn dit in Nederland geboren mensen die om wat voor reden dan ook op school niet goed hebben leren lezen en schrijven. Voor een derde zijn dit mensen afkomstig uit het buitenland die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen.

 • Nieuw! Podcast over kinderboeken Bekijk details

  9 februari 2021

  Zin om weer eens een kinderboek te (her)lezen? De Grote Vriendelijke Podcast is de allereerste podcast voor volwassenen over kinderboeken.

 • Gratis online cursussen voor leden Bekijk details

  1 februari 2021

  Speciaal voor leden van de Bibliotheek hebben we een aanbod van interessante cursussen en trainingen samengesteld. Als lid van de Bibliotheek kun je deze online cursussen gratis volgen. De aanbieders van de curussen zijn Soofos en GoodHabitz.

 • Uitleningen e-books fors gestegen Bekijk details

  25 januari 2021

  De coronapandemie heeft in 2020 gezorgd voor fors meer gebruik van de online Bibliotheek. In totaal werden er vorig jaar 5,6 miljoen e-books uitgeleend, tegen bijna 3,9 miljoen in 2019. Het aantal uitleningen van e-books steeg daarmee met 44 procent, terwijl in eerdere jaren de groei tussen de 10 en 15 procent lag.

 • Online bibliotheek altijd open Bekijk details

  4 januari 2021

  Ben je lid van de bibliotheek en wil je gratis e-books en luisterboeken lenen? Maak dan gebruik van de Online Bibliotheek! Die is gelukkig altijd open. Ontdek de mooiste titels, lees en luister naar bijzondere verhalen voor jong én oud. Je vindt er meer dan 36.000 titels!

 • Doe een gratis online training! Bekijk details

  4 januari 2021

  Wil je in deze periode werken aan je persoonlijke ontwikkeling? De online Bibliotheek stelt gratis 28 online trainingen beschikbaar voor heel Nederland.

 • Voorleestips Bekijk details

  26 november 2020

  Voorlezen maakt je leuker!

 • Prentenboek van het jaar 2021 Bekijk details

  3 november 2020

  Een bijzonder boek!

Paginanavigatie