Nieuws

Wil je alleen onze berichten bekijken van het Biebjournaal? 

Alle nieuwsberichten van Biebjournaal


Bekijk hier ons nieuwsarchief

Resultaat 51 - 60 (van 66)

 • Gratis e-learning over taalstimulering Bekijk details

  14 juni 2021

  Speciaal voor kraamverzorgenden heeft Stichting Lezen in het kader van het programma BoekStart een gratis e-learning ‘Taalstimulering door voorlezen ‘ontwikkeld.

 • Bibliotheekleestafel in Tamboer Bekijk details

  8 juni 2021

  Vanaf nu kunnen lezers ook terecht in De Tamboer. In het theater staat een grote leestafel. De tafel is gevuld met een assortiment aan boeken en tijdschriften. Bezoekers kunnen aanschuiven om lekker te lezen. Net als in de Bibliotheek, is lezen in De Tamboer helemaal gratis. De leestafel komt voort uit de intensieve samenwerking tussen het theater en de bibliotheek.

 • 96% leerlingen blij met Bibliotheek op School Bekijk details

  1 juni 2021

  Nederlandse kinderen zijn wereldwijde kampioen ‘boeken hekelen’. Deze zorgelijke trend wil de Bibliotheek Hoogeveen keren door lezen én leesplezier te bevorderen. En kinderen leren om beter en verstandiger om te gaan met internet, sociale media en games.

 • Collectieveranderingen Bekijk details

  20 mei 2021

  We zijn een poos dicht geweest en misschien moet je even zoeken waar alle materialen ook alweer staan. Goed om te weten dat er enkele dingen veranderd zijn:

 • Een digitaal prentenboek, is dat nou nuttig? Bekijk details

  6 april 2021

  Lees de blog van educatieconsulent Liz!

 • Consultatiebureaus delen Boekstartkoffertjes uit Bekijk details

  18 maart 2021

  Ouders ontvangen tijdelijk via consultatiebureaus de Boekstartkoffertjes van de Bibliotheek. In het gewilde oranje koffertje zitten twee gratis babyboekjes en informatie over voorlezen.

 • Lees online samen in de Voorleeshoek Bekijk details

  9 maart 2021

  Voor kinderen van 0 tot 7 jaar (en natuurlijk hun ouders, oppas, opa's en oma's) hebben we prachtige digitale boeken.

 • Steun voor kinderziekenhuis Bekijk details

  25 februari 2021

  De gezamenlijke Drentse bibliotheken ondersteunen de onlangs gehouden voorlees-, inzamelingsactie van het Beatrix Kinderziekenhuis door 70 exemplaren van het boek ‘Loep en de Pyroman’ van Allart Hakvoort aan te schaffen. Het boek is binnenkort voor iedereen te leen in de bibliotheek en daarmee onderdeel van een ‘offensief’ om het lezen en voorlezen onder de jeugd te promoten.

 • Vrijwilligers klaar om te werken voor het Taalhuis Bekijk details

  25 februari 2021

  In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. In gemeente Hoogeveen gaat het om ongeveer 15% van de volwassen inwoners. Voor twee derde zijn dit in Nederland geboren mensen die om wat voor reden dan ook op school niet goed hebben leren lezen en schrijven. Voor een derde zijn dit mensen afkomstig uit het buitenland die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen.

 • Nieuw! Podcast over kinderboeken Bekijk details

  9 februari 2021

  Zin om weer eens een kinderboek te (her)lezen? De Grote Vriendelijke Podcast is de allereerste podcast voor volwassenen over kinderboeken.

Paginanavigatie