Wil je alleen onze berichten bekijken van het Biebjournaal?

Bekijk hier ons nieuwsarchief

Resultaat 51 - 59 (van 59)

• Vrijwilligers klaar om te werken voor het Taalhuis Bekijk details

25 februari 2021

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. In gemeente Hoogeveen gaat het om ongeveer 15% van de volwassen inwoners. Voor twee derde zijn dit in Nederland geboren mensen die om wat voor reden dan ook op school niet goed hebben leren lezen en schrijven. Voor een derde zijn dit mensen afkomstig uit het buitenland die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen.

Bekijk details van Vrijwilligers klaar om te werken voor het Taalhuis

• Nieuw! Podcast over kinderboeken Bekijk details

9 februari 2021

Zin om weer eens een kinderboek te (her)lezen? De Grote Vriendelijke Podcast is de allereerste podcast voor volwassenen over kinderboeken.

Bekijk details van Nieuw! Podcast over kinderboeken

• Gratis online cursussen voor leden Bekijk details

1 februari 2021

Speciaal voor leden van de Bibliotheek hebben we een aanbod van interessante cursussen en trainingen samengesteld. Als lid van de Bibliotheek kun je deze online cursussen gratis volgen. De aanbieders van de curussen zijn Soofos en GoodHabitz.

Bekijk details van Gratis online cursussen voor leden

• Uitleningen e-books fors gestegen Bekijk details

25 januari 2021

De coronapandemie heeft in 2020 gezorgd voor fors meer gebruik van de online Bibliotheek. In totaal werden er vorig jaar 5,6 miljoen e-books uitgeleend, tegen bijna 3,9 miljoen in 2019. Het aantal uitleningen van e-books steeg daarmee met 44 procent, terwijl in eerdere jaren de groei tussen de 10 en 15 procent lag.

Bekijk details van Uitleningen e-books fors gestegen

• Nationale Voorleesdagen 2021 Bekijk details

18 januari 2021

Speciaal voor baby’s, peuters, kleuters en hun ouders zijn er de Nationale Voorleesdagen (van 20 t/m 30 januari).

Bekijk details van Nationale Voorleesdagen 2021

• Online bibliotheek altijd open Bekijk details

4 januari 2021

Ben je lid van de bibliotheek en wil je gratis e-books en luisterboeken lenen? Maak dan gebruik van de Online Bibliotheek! Die is gelukkig altijd open. Ontdek de mooiste titels, lees en luister naar bijzondere verhalen voor jong én oud. Je vindt er meer dan 36.000 titels!

Bekijk details van Online bibliotheek altijd open

• Doe een gratis online training! Bekijk details

4 januari 2021

Wil je in deze periode werken aan je persoonlijke ontwikkeling? De online Bibliotheek stelt gratis 28 online trainingen beschikbaar voor heel Nederland.

Bekijk details van Doe een gratis online training!

• Voorleestips Bekijk details

26 november 2020

Voorlezen maakt je leuker!

Bekijk details van Voorleestips

• Prentenboek van het jaar 2021 Bekijk details