Nieuws

Bekijk hier ons nieuwsarchief

Resultaat 31 - 40 (van 109)

 • Roy de Witte aan de slag als nieuwe directeur-bestuurder Bekijk details

  30 november 2023

  Roy de Witte neemt per 1 december 2023 het stokje over van Raquel García Hermida-van der Walle. Raquel was sinds augustus 2020 directeur-bestuurder van de Bibliotheek Hoogeveen, afgelopen zomer kondigde ze haar vertrek aan.

 • Vacature! Vrijwilliger met digitale vaardigheden Bekijk details

  23 november 2023

  Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Veel mensen vinden dit lastig en zouden hier graag wat hulp bij krijgen. Daarom kan iedereen in de Bibliotheek oefenen met zijn of haar digitale vaardigheden en vragen stellen over de computer, telefoon of tablet. Ook biedt de Bibliotheek verschillende cursussen. Daar wordt veel gebruik van gemaakt. We zoeken daarom vrijwilligers die onze bezoekers kunnen helpen bij het vinden van een antwoord op hun vragen.

 • Wat verzamelen Hoogeveners? Bekijk details

  26 oktober 2023

  Nederland is een land van verzamelaars. Wie kent niet de DE-punten, de zegeltjes van Blue Band of Flipje Tiel? In de Verhalenwerf zie je van 24 oktober t/m eind maart 2024 wat Hoogeveners zoal hebben verzameld door de jaren heen.

 • Bibliotheek ook geopend op woensdagavond! Bekijk details

  25 oktober 2023

  Goed nieuws! Vanaf 1 november 2023 is de Bibliotheek Hoogeveen ook op woensdagavond open. Bezoekers kunnen tot 20.00 uur gebruik maken van de diensten van de Bibliotheek.

 • Mooie donatie Rabobankclubsupportactie! Bekijk details

  23 oktober 2023

  Dankzij de Rabobankclubsupportactie hebben we een prachtige donatie van ruim € 1600,- ontvangen.

 • Geen boetes meer voor jeugdleden! Bekijk details

  22 oktober 2023

  Kinderen en jongeren t/m 18 jaar hoeven vanaf nu geen te-laat-geld meer te betalen als ze hun boeken of andere materialen te laat terugbrengen bij de Bibliotheek Hoogeveen en de andere Drentse Bibliotheken.

 • Testers gezocht! Bekijk details

  9 oktober 2023

  In het nieuwe jaar start de Bibliotheek Hoogeveen met een gedeeltelijk onbemenste Bibliotheek. Dat betekent dat we vanaf dan veel meer uren open zijn. En dat er op bepaalde uren geen personeel aanwezig is.

 • Kinderboekenweek in HQ-6! Bekijk details

  5 oktober 2023

  Het thema van deze Kinderboekenweek is ‘Bij mij thuis’! Dat weten ze in HQ-6 ook! HQ-6-collega Jordy ging op pad met microfoon en camera om een aantal Hoogeveense kinderen te interviewen.

 • De magie van voorlezen Bekijk details

  28 september 2023

  De start van een nieuw schooljaar, betekent ook een start van een nieuwe editie van De Nationale Voorleeswedstrijd. Stichting Lezen organiseert deze leesbevorderingscampagne dit jaar voor de 31e keer voor de groepen 7 en 8 van de basisschool en werkt daarbij samen met de Bibliotheken.

 • Kinderboekenweek in de bieb! Bekijk details

  25 september 2023

  Van 4 t/m 15 oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema: ‘Bij mij thuis’.

Paginanavigatie